Büyükşehir Meclisi'nde İYİ Parti, MHP ittifakı! Bakın sonra ne oldu?

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehir Meclisi'nde İYİ Parti, MHP ittifakı! Bakın sonra ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısında “Benzinliklerin çekme mesafesi”  gündemi tartışmaları da beraberinde getirdi. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, daha önce yaşanan bazı sıkıntıları hatırlatarak, gündemde yer alan 3 ve 16'ncı maddelere dikkat çekti ve yeniden görüşülmek üzere geri çekilmesini istedi.
KAÇ LİRAYA ANLAŞTINIZ, NİYE YOK BU RAKAMLAR?
“Melikgazi Belediye Meclisinin 02.03.2020 tarih, 65 sayılı kararının incelenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu ile Kocasinan Belediye Meclisinin 02.03.2020 tarih, 34 sayılı kararının incelenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları” ile ilgili söz alan Yücel, “Bu benzinliklerle ilgili ‘Melikgazi ve Kocasinan’da değer komisyonunun aldığı karar uygun görülmüştür’ deniliyor. Ancak bilgi yok. Hepinizin malı. Kaç liraya anlaştınız? Niye yok bu rakamlar? Bu malın sahibi sizsiniz, biziz. Niye yazmazsınız? 200 mü, 250 milyon mu? 300 mü? Bunu bilmek bizim bil en doğal hakkımız” dedi.


YÜCEL: YENİDEN YAPILSIN İKİ KATINA ÇIKMAZSA BENİM ADIM KAZIM DEĞİL
Konunun yeniden değerlendirilmesi halinde söz konusu alanın iki katına ihaleyle satılabileceğine dikkat çeken Yücel, “İptal edilip, konu yeniden Meclis gündemine çıkarılırsa buralar, iki katına gitmezse benim adımda Kazım değil. Niye değiştiriyorsunuz? Mevcut durumdan 2 katı olmasa da 5 fazla verecek bir sürü adam buluruz” şeklinde konuştu. Ortaya çıkan bu tabloya üzüldüğünü kaydeden Yücel, “Üzülüyorum. Belediye kaynakları bizim. Kayseri’nin malı. En iyi rakama satmalıyız ve onu da Kayseri için kullanmalıyız” ifadeleri kullandı.


MHP’Lİ DEMİR: FİYATLANDIRMA BİLGİSİ VERİLECEKTİ, VERİLMEDİ
Yücel’in bu yöndeki tepkisine Cumhur İttifakı ortağı MHP Grubundan da destek geldi. MHP Grup Başkanvekili Halit Demir, daha önce Meclis’e fiyatlandırma ile ilgili bilgi verileceğinin söylendiğini, ancak bu bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.
Demir, “Benzinliklerin çekme mesafesi 3 ay önceki Meclis gündemine gelmiş ve fiyatlandırma  ile ilgili ‘Meclis bilgilendirilecek’ denildi. Bilgilendirme olmadı. Kmauoyunda fitne, fesata, dedikoduya fırsat vermemek adına yeninden incelenmesi amacıyla yeniden görüşülmek üzere Meclis’e çekilmesini MHP Grubu adına talep ediyoruz” şeklinde konuştu. “Daha önce fiyatlandırma konusunda Meclis bilgilendirilecek dendi, ama Meclis bilgilendirilmedi. Ben bu konuda bilgi verildiğini hatırlamıyorum” diyen MHP’li Demir, “Konu Meclis gündemine daha sonra yeniden gelmeli. Doğruyu bulmalıyız. Bu konunun çekilmesi talep ediyoruz” dedi.
SAVRUK: KONU KAMUOYUNDA BÜYÜMEDEN…
Meclise Başkanlık eden Mehmet Savruk, ortaya çıkan bu tablonun ardından “Değer artışı ifade edildi. Ben de bu görüşteyim. Kamuoyunda büyümeden komisyon konuyu bir kez daha değerlendirsin ve rapor geri çekilsin” önersinde bulundu.
YALÇIN: CUMA GÜNÜ GÖRÜŞELİM
Daha sonra söz alan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da bu yöndeki açıklamalara katıldığını belirterek, konunun komisyona çekilmesini ve Cuma günü yeniden Meclis’e getirilmesi önerisinde bulundu. 
Yapılan bu yöndeki konuşmaların ardından Savruk, komisyon raporunun geri çekilmesini Meclis’in oyuna sundu ve oy çokluğu ile talep kabul edildi.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN