Büyükşehir Meclisi'nde beklenen konu görüşüldü: O mahalleye Çöp Transfer Merkezi yapılacak mı?

Büyükşehir Meclisi'nde beklenen konu görüşüldü: O mahalleye Çöp Transfer Merkezi yapılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Bediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ve 60 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Cırgalan Mahallesine yapılacağı ifade edilen Çöp Transfer Merkezi konusu görüşüldü.  Bu konuda daha önce mahalle sakinlerini ziyaret eden ve onlarla görüşme yapan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve partisinin Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Madem bu tesis son teknoloji ile yapılıyor ve kokuya neden olmayacak o zaman evlerinin önlerine bu tesisi kursunlar" ifadelerini kullanmıştı.

YÜCEL: BU PLANA İTİRAZ EDEN TARAFIZ, ÇÖP TRANSFER İSTASYONU OLARAK KULLANILMAYACAK DİYE PLAN NOTU DÜŞELİM

Konu Meclis’te gündeme geldi. “Kocasinan İlçesi, Cırkalan Mahallesi, 6192 ada, 11 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanda yapılan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.07.2020 tarih, 160 sayılı kararına istinaden onaylanarak askı ilan edilen 1/5000 ölçekli nazım imar planına askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazlar hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” konulu gündem maddesi üzerine söz alan İYİ Partili Kazım Yücel, “Bu plana itiraz eden tarafız. Buğdaylı-Cırgalan Çöp Transfer istasyonu olarak kullanılmayacak diye, konuya plan notu girilmesini talep ediyoruz. Plan notu girilsin, burası çöp transfer istasyonu olarak kullanılmayacak diye. Bu anlamda niyetimizi ortaya koyma adına plan notu koyabilir miyiz?” diye sordu.

ÇOLAKBAYRAKDAR: TEMEL AMAÇ BÜYÜK ALANDA BİR  GES BÖLGESİ YAPMAK, AMA…

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel’in, bu yöndeki talebi üzerine söz alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bölgeye GES yani Güneş Enerji Santrali yapılması yönünde bir durumun da söz konusu olduğunu söyleyerek, kesin bir ifade kullanmaktan kaçındı. Çolakbayrakdar, “Temel amaç  böylesine büyük alanda bir  GES bölgesi, güneş santrali kurulması yönündeki alanlardan bir tanesi. Ola da bilir olmaya da bilir. Çöp Transfer Merkezi de şehrin ihtiyacı. 500-1000 metrekarelikbir alanda her neyse ihtiyaç varsa, o günün şartlarında oraya yapılabilir, ama yüzde yüz burası olacak ya da olmayacak demek, şimdiden böyle bir iş için, bu işin önüne ortaya konacak çalışmaları mesafeleri şartları öngörmeden böyle bir şey yapmak demek, belediyenin planlama yapmasına ya da şehrin ihtiyaçlarını çözme noktasında doğru olmaz. Buranın belediye hizmet alanı olarak belirlenmesi noktasında bir karar. Büyükşehir Belediye Meclisimiz’de daha önce oy birliği ile bu kararı vermiştir . Oy birliğiyle verilen bu kararın aynen devam ettirilmesi noktasındayız” ifadelerini kullandı.

YALÇIN: KAMUOYUNA YETERİNCE ANLATILAMAYAN BİR DURUM VAR

Konuyla ilgili söz alan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ise konunun kamuoyuna yeterince anlatılamadığına dikkat çekti. Yalçın, “Anlatamadığımız ya da ifade de zorlandığımız belki bir şey var. Çöp Transfer İstasyonu ayrı bir şey, Çöp Depolama Merkezi ayrı bir şey. Burada söz konusu olan şey Çöp Transfer İstasyonu. Yani bir kapalı kamyonun üstündeki çöpleri rampadan çıkıp, çöp transferi yapılacak büyük bir TIR’a aktarılması, hepsi bu. En fazla 2-3 tane kamyon sırada olur . En fazla da bir TIR çöp arabanın üstünde olur. Yani orası bir Çöp Depolama İstasyonu gibi algılatılıyor . Vatandaşlar hakikaten bizim tarafımızdan yeterince bilgilendirilmemiş olabilir. Orası bir Çöp Depolama Merkezi olmayacak. Öyle olduğu zaman herkes karşı çıkar. Bu şehrin hakikaten Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en modern depolama merkezi Molu tarafında tarafında var." diye konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Tarafların yaptığı bu yöndeki konuşmaların ardından bir kez daha söz alan İYİ Partili Kazım Yücel, Büyükkılıç’a hitaben “Biz bu konuda sizle uzun uzun konuştuğumuz için uzatmıyoruz” ifadelerini kullandı. Daha sonra gündeme maddesi oylandı. Muhalefetin karşı çıktığı gündem maddesi Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildi.

 Toplantıya Başkan Memduh Büyükkılıç, başkanlık etti.