Büyükşehir'in Borcu Kamuoyuna Açıklansın

Büyükşehir'in Borcu Kamuoyuna Açıklansın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin borcuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Konu Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. Hem MHP hem de İYİ Parti cephesi borcun kamuoyuna açıklanması yönünde talepte bulundu. Diğer yandan eski Başkan Mustafa Çelik dönemine ait bütçe kesin hesabı da görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi,  Mayıs ayı ikinci toplantısını yaptı. Toplantıya Büyükkılıç’ın Başkanlık etmemesi dikkat çekti.

MHP’DE BELEDİYENİN BORCUNU SORDU

 Başkanvekili Mehmet Savruk’un yönettiği Meclis’te,

MHP’li Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir söz alarak, kamuoyunda Büyükşehir Belediyesinin borçları ile ilgili rakamların konuşulduğunu hatırlattı. Demir, “Borçsuz bir belediye söylemin ötesinde yüksek miktarda bir borçtan bahsediliyor. Belediyenin bu borcu ve ödediği faiz rakamlarını açıklamalıdır” dedi.

“AMACIMIZ YARDIMCI OLMAK, BELEDİYENİN BORCU AÇIKLANSIN”

İYİ Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel de borç tartışmaları ile ilgili olarak, eski Başkan Çelik’in açıklamalarına atıfta bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi ile ilgili borçsuz bir belediye söylemi varken eski başkanın yaptığı açıklama ile 1.5 milyar lira yani eski parayla 1.5 katrilyon lira borçlu bir belediye devredilmiş. Devreden de borcu azalttığını açıklamıştı. Şimdi kamuoyunda açıklanan rakamlar doğru mu, değil mi? Bu rakamlarla ilgili detaylı bilgi verilmelidir.  Eğer yüklü bir borç varsa ve alınması gereken tasarruf tedbirleri, harcamalardan kısılması gerekiyorsa bu yönüyle destek oluruz. Bu borçların nasıl oluştuğu ile ilgili bilgi istiyoruz. Amacımız yardımcı olmak” dedi.

MHP ve İYİ Parti’den gelen bu yöndeki taleplerin ardından Meclis Başkanı Savruk, Plan ve Bütçe Komisyonunun gelecek Meclis toplantısına kadar konuyla ilgili çalışma yapmasını ve Meclis’e bilgi vermesini istedi. (Haber Bülteni)