BÜYÜKŞEHİR'DE STRATEJİK TEPKİ!

BÜYÜKŞEHİR'DE  STRATEJİK TEPKİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplandı. Başkan Memduh Büyükkılıç, başkanlığındaki toplantıda 2020-2024 yılları kapsayacak stratejik plan görüşüldü. Ancak hazırlanan planla ilgili muhalefetin görüşünün alınmaması tepki topladı. Mecliste görüşleri alınmadan yapılan stratejik plana hem CHP hem de İYİ Parti grupları tepki göstererek, ret oyu kullandı.  Büyükkılıç’ın seçilmeden önce de seçildikten sonra da sık sık kullandığı “Her kesimi dinleyip, kararlarımızı birlikte alacağız. Ortak payda da buluşacağız” yönündeki açıklamalarını hatırlatan bazı meclis üyeleri, ortaya çıkan aksi tabloya tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Ben yaptım oldu anlatışının doğru olmadığını belirterek, “Örneğin işsizlikle nasıl mücadele edileceği konusunda hiç bir stratejik plan yok.  Suriyeli sığınmacılar ile ilgili ne yapılacak? Bu da yok. Görüşümüz  sorulmadı. Bu çalışmada biz yokuz.  O zaman kabul etmemiz mümkün değil” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel  ve beraberindeki partili meclis üyeleri de bu duruma tepki gösterdi ve ret oyu kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Meclis’te 30 madde görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 yılları kapsayacak olan Stratejik Planının görüşülmesi talebi hususunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun Meclis’e sunulması sırasında muhalefetten tepki geldi. CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri, stratejik planda görüşlerinin alınmamasına tepki gösterdi. Bu planların hazırlanmasında belediyenin tüm kademelerinin görüşlerinin alınması gerektiğini belirten meclis üyeleri, şehrin geleceğine yönelik yapılacak işlerde kendi görüşlerinin alınmamasına tepki gösterdi.

CHP’DEN PALANCIOĞLU’NA TEŞEKKÜR, BÜYÜKKILIÇ’A TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu konuda Melikgazi Belediye Meclisi’ni örnek göstererek, Başkan Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti. Görüşlerinin alınmadığını dile getiren Özer, Melikgazi Meclisi’nde tüm meclis üyelerinin görüşlerinin alındığını ve anket yapıldığını belirterek, “Orada ayrım yapılmadı ve güzel bir çalışma ortaya kondu. Herkes şehri ilgilendiren stratejik plana katkı sundu. Ancak bu tavrı ne yazık ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde göremedik. Burada görüşümüz alınmadı, bize bir şey sorulmadı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda  kim ne konuştuysa o aynen eklendi. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. ‘Biz yaptık oldu’ anlayışı doğru değil. Bu şehre fayda değil, zarar verir” diye konuştu.

“KATKIMIZIN OLMADIĞI BİR KONUYA NASIL EVET DİYELİM?”

Stratejik planın önemsenmeyecek ve oldu bittiye getirilecek bir konu olmadığını kaydeden Özer, “Belediye kaynaklarının stratejik önceliklere göre dağıtılması, belediyenin haliyle şehrin geleceğine yön verilen bir konu. Burada ilgili tüm birimlerin planda katkısı olmalıydı. Şimdi katkı sunmadığımız, fikrimizi dahi söyleyemediğimiz bir plana nasıl evet diyeceğiz? Bu nedenle bu plana ret oyu veriyoruz” dedi.

“İŞSİZLİKLE NASIL MÜCADELE EDİLECEĞİ KONUSUNDA HİÇ BİR STRATEJİK PLAN YOK”

CHP’li Özgür Özer, Meclisteki tepkisinde de şöyle konuştu, "Stratejik plan 3 gün önce mail atıldığı için yeni gördüm. Bizler katkı sunamadık komisyonlarda yokuz. Bunun ilk sayfasında ki katılımcılık maddesine değinmek istiyorum. Burada biz meclis üyeleri olarak iç paydaşız aslında. Halka ve kurul, kuruluşlara da sunulmalı, ama meclis üyelerine de sorulmalı bizlere bir fikir sorulmadı. Bu stratejik plan bizim planımız değil şu anda .İşsizlikle nasıl mücadele edileceği konusunda hiç bir stratejik plan yok. Suriyeli sığınmacılar ile ilgili ne yapılacak? biz yine stratejik planda göremedik. Bu konular bize sorulmadı ve danışılmadı" Bu yöndeki teklif mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜYÜKKILIÇ’A  5.750.000,00 TL EK KREDİ KULLANMA YETKİSİ

Diğer yandan Meclis’te Başkan Büyükkılıç’a borçlanma yetkisi de verildi. “İller Bankası A.Ş tarafından ihalesi yapılan Sarız ve Özvatan Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı işleri için toplam 5.750.000,00 TL ek kredi kullanımına ilişkin her türlü iş ve işlemleri yapmaya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BüyükkılIç’a yetki verilmesi talebi” görüşülerek, kabul edildi. Haber: Cafer ZENGİN