BÜYÜKŞEHİR'DE DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR!

BÜYÜKŞEHİR'DE DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’den Büyükşehir’e ikinci çıkarma. Tartışmalı villa parselleri ile ilgili müfettiş raporunun önümüzdeki 10 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Peki, istifa ve ihale iptali olacak mı? Başkan Büyükkılıç, kamuoyunun merakla beklediği konularda nasıl hareket edecek?Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı ve ‘kıyak’ villa parselleri şeklide yorumlanan ihalesiyle ilgili CHP’nin takibi sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer ve partinin Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yarımcısı Niyazi Ünalmış, bir kez daha belediyeye başvurarak, gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile görüşen ikili, süreci masaya yatırdı.

ÖZTÜRK, CHP’LİLERE SÜRECİ ANLATTI

Öztürk’ün, gelinen aşama ve yapılan incelemeler konusunda kendilerine bilgi verdiğini ifade eden Özer, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın da süreci bizzat yakından takip ettiğini ve an be an gelişmelerden bilgi aldığını söyledi. Başkan Büyükkılıç’ın, kamuoyunun merak ettiği bazı konularda da müfettiş raporunun sonucunu beklendiğini ve ona göre Belediyede görevden alma ya da istifa mekanizmasının işleyebileceğini de dile getiren Özer, “Şu an müfettiş çalışmalarını sürdürüyor. 10 güne raporun hazır olması bekleniyor. Başkan Büyükkılıç’ın da bu raporun sonucuna göre hareket edeceği ve kararın da buna göre verileceği belirtildi. Yani müfettiş raporunda denildiği gibi rant, kıyak gibi durumlar söz konusuysa hem görevden almalar hem de ihale iptali de gündeme gelebilir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, gelinen nokta konusunda CHP'lilere bilgi verdi. 

“BİZ ADİL VE ŞEFFAF BİR SÜREÇ İSTİYORUZ”

“Bizim burada amacımız burada konuyu kamu adına takip etmek ve akılda kalan soru işaretlerini açıklığa kavuşturmak” diyen Özer, “Biz adil ve şeffaf bir süreç istiyoruz. Varsa bir adaletsizlik, rant ya da başka bir şey ortaya çıksın. Belediyemiz yani kamu zarar etmişse bu giderilsin. Çünkü burada her vatandaşın hakkı var ve bunu da vatandaşlar adına sorgulamak, takip etmek bizim görevimiz. Eğer bunları takip etmeyeceksek, sorgulamayacaksak neden seçildik, bu görevlere? Sadece el kaldır, indir için mi? Biz vatandaş adına denetimle mükellefiz ve görevimizi de sorumluluğumuz ve hukuk çerçevesinde sonuna kadar yapacağız” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÇOPUROĞLU, “MUHTEMELEN İSTENECEKTİR,  İSTEMEZSE BİZ TALEP EDECEĞİZ” DEMİŞTİ AMA…

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun, bir süre önce yaptığı “Üstü kapatılacak bir konu değil. Dışarıdan bir müfettiş talep edilmeli, yapılmazsa biz talep ederiz. 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir insanın bu süreci ne kadar tahlil edip, sonuçlandıracağı ile ilgili soru işareti var. Çünkü uzun süredir Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor olması ciddi manada vatandaşın nezdinde toplum nezdinde bir soru işareti oluşturuyor. Bunun giderilme yöntemi İçişleri Bakanlığımızdan yeni müfettiş istenmesi. Bu elzemdir. Muhtemelen istenecektir,  istemezse biz talep edeceğiz” açıklamalarını da hatırlatan CHP’li Özer, dışarıdan bir müfettişin Belediyece talep edilmediğini söyledi.

İNCELEMEYİ 16 YILDIR BELEDİYEDE GÖREV YAPAN ACER YÜRÜTÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özer, Büyükşehir Belediyesi’nin şu ana kadar ek bir müfettiş talep etmediğini ve bu konuda Büyükşehir müfettişi dışında dışarıdan başka birinin inceleme yapmadığını da dile getirdi. Tartışmalı ihale sürecini yaklaşık 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ahmet Acer’in yürüttüğü ifade edildi.

CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda partinin Geup Başkanvekili Özgür Özer, daha öncede villa parselleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk ve Genel Sekreter Hüseyin Beyhan'dan bilgi almıştı. CHP'liler süreçle ilgili ikinci kez hamlede bulundu. 

VİLLA PARSELİ ALAN BAZI İSİMLER GİZLENİYOR MU?

Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili tartışmaların ve müfettiş raporunun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, CHP’liler,  görüşmede Kayseri Bağları Kooperatifine daha sonra bireysel dahil olan ve 221 hissenin 115’ini alan 103 kişi ile ilgili iddiaları da sordu. Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk’ün, bu konunda isim listesini CHP’li yetkililere verdiği belirtilirken, CHP’nin de “Kamuoyuna gerçek liste verilmesi, bazı isimler gizlendi” yönündeki iddiaları araştırmak için çalışma başlattığı ifade edildi.