Kayseri'yi ulusal ve uluslararası çapta tanıtmak için ortak akıl oluşturdu

Kayseri'yi ulusal ve uluslararası çapta tanıtmak için ortak akıl oluşturdu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan çalışmalarla ilgili Ortak Akıl toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin hak ettiği yere gelmesi için algısını kurgulamak gerektiğini belirtti ve bu çalışmaları şehrin yönetim dinamikleri ile istişare ederek yapmak istediklerini kaydetti. Bu çerçevede yapılan toplantıya Vali Süleyman Kamçı da katıldı.
Kayseri Tanıtım Grubu kurulması ve Kayseri’nin hak ettiği şekilde profesyonel olarak tanıtılması amacıyla yapılan toplantıya Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra ilçe belediye başkanları, rektörler, oda başkanları, birlik ve dernek başkanları, turizmciler ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Kıranardı Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen toplantıda Kayseri’nin tanıtılmasının şehir için önemini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, tanıtım konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili yönetim dinamikleri ve ilgililerin görüşlerini almak istediklerini söyledi.
Şehrin hak ettiği yere gelmesi için algısını kurgulayarak ulusal ve uluslararası çapta şehri tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Belediyedeki ekibimizin bilgisiyle tanıtımı bir yere kadar yapabiliriz; ancak bu konunun istişare ile yapılmasını istiyoruz. Şehirle ve şehrin tanıtımıyla ilgili herkesin mutlaka söyleyecekleri vardır. Bunları öğrenmek istiyoruz. Bir işi iyi yapmak yetmiyor, iyi yapmak kadar karşıdakini de ikna etmek gerekir. Bu çerçevede şehrin kendine özgü değerlerini ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.
"KAYSERİ’Yİ KÜRESEL ÖLÇEKTE TANITACAĞIZ"
Kayseri Tanıtım Grubu kurarak burada ortaya çıkan fikirlerle bir yol haritası belirlemek istediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Şehirde üretilen ürünlerin marka değeri şehirlerin marka değeri ile aynı orantılı. Şehirlerin yarıştığı bir ortamda kendimizi küresel ölçekte iyi tanıtmak zorundayız. Bu anlamda profesyonel bir firma ile çalışıyoruz. Bu firma öncelikle Kayseri algısı üzerinde araştırmalar yapacak. Kayseri’nin avantajları, dezavantajları, güçlü ve zayıf yönleri tespit edilecek ve buna göre tanıtım politikası belirlenecek. Şehre ait simgeler araştırılarak şehir logosu ve sloganı ortaya çıkarılacak. Böylece de şehrin kurumsal kimliği oluşacak. Daha sonra bir yol haritası belirlenerek, kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar tespit edilecek" diye konuştu.
Toplantıya katılan Finar Grubu Başkanı Baki Kara da, Kayseri’nin tanıtımına yönelik altı aşamalı bir projeleri olduğunu belirtti ve bu çerçevede yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Herkesin içine sinen bir marka oluşturulması için Kayseri’yi iyi tanımaları gerektiğini ifade eden Kara, bunun için Kayseri’de ve Kayseri dışında şehirle ilgili araştırmalar yapacaklarını kaydetti.
Toplantıda daha sonra katılımcılar Kayseri’nin değerleri, avantajları, algısı ve nasıl tanıtılması gerektiğiyle ilgili görüşlerini açıkladılar.