BÜYÜKKILIÇ'I ŞAİBEDEN KAZIM YÜCEL KURTARACAK

BÜYÜKKILIÇ'I ŞAİBEDEN KAZIM YÜCEL KURTARACAK
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri kamuoyunda ‘Ballı villa arsası’ olarak bilinen ve Büyükşehir Belediyesini ve Başkan Memduh Büyükkılıç’ı zor durumda bırakan ihalenin tartışmaları devam ederken;  Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel’den ihalenin iptaline yönelik öneri geldi. Önerilerini sıralayan Yücel, “Sayın başkan, biz sizi ve Kayseri’yi bu şaibeden kurtarmak istiyoruz. Bizim önerilerimizi dikkate alın ve milletin arsasını millete geri iade edin” dedi.

KAZIM YÜCEL’İN HAKLILIĞI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Kayseri’de siyasete yön veren isimlerden İyi Partili Kazım Yücel,  kamuoyunda ‘Ballı villa arsası’ olarak bilinen ihaleyi ilk gündeme getiren isim olmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisinde her toplantıda söz alan Yücel, belediye arsalarının toplu şekilde değil de, tek tek satılarak kamuya kazanç sağlanmasını önermişti. Yücel’in haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

BALLI VİLLA TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, 10.03.2020 tarihinde Reşadiye’deki villa arazilerini tek tek değil de, topluca satınca kamuoyunda büyük bir tartışma yaşandı. Kazım Yücel’in ortaya çıkardığı ihale, tartışmaya başladı ve konu büyüdü. Arsa tartışmalarının önlemek isteyen AKP İl Başkanı Şaban Çopuroğlu yeni bir müfettiş istedi. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da ihalenin mevzuata uygun olduğunu söylemesine rağmen üst düzey yöneticilerin şaibeli ihaleye dahil olmasından rahatsız oldu.

İHALENİN İPTALİ İÇİN 3 ÖNERİ SUNDU

İhalenin iptalini arayan Başkan Büyükkılıç’ı şaibeden kurtaracak öneri ise yine İyi Partili Kazım Yücel’den geldi. Yücel, ihalenin iptal edilebileceğini belirterek 3 öneri sundu.

ŞAİBEYİ ORTADAN KALDIRIN

Yücel, “Sayın başkan Mart 2020 tarihinde yapılan ballı villa arsaları önceden belirlenmiş kişilere ihale edilmiş olduğunu gördüğünüz için rahatsız oldunuz ve konunun araştırılması için müfettiş istediniz. Belediye üst düzey yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin bu arsalara alıcı anlamda müdahil oldukları ortada.  Ayrıca konunu çözümü için de müfettiş istediğinizi il başkanınız Şaban Çopuroğlu da teyit etti ve sizinle aynı görüşte olduğunuzu söyledi.Bu ihalenin KAYSERİ BAĞLARI KOOPERATİFİNE ısmarlama olarak sunulduğu kesin ortada.  Aşağıda 3 madde ile anlatacağım hukuki gerekçeleri dikkate alın ve bu şaibeyi ortadan kaldırın” dedi

Yücel, önerilerini şöyle sıraladı.

1-Encümen kararında belirtilen 2886 sayılı yasanın 66. maddesi size bir devir hakkı tanıyor. Fakat bu devir hakkını komple yapmanız gerekirken siz bunu kooperatife üye olmadan alınan arsalara belediye nezdinde kişileri ortak ederek bir hata yaptınız. Dolayısıyla bu bir hatadır ve ihalenin iptali için geçerli gerekçedir.

2- Sayın başkan, 2886 sayılı yasanın 66’ncı maddesinde ‘İhalenin yürütülemeyeceği anlaşılınca aynı haklara haiz kişilere devri yapılabilir’ der. Yani o gün arsa alanlar kooperatife üye olmadığı gibi, ihale şartnamesi almamış ve 100 TL ihale harcı yatırmamışlar. İlgili düzenlemeye göre şartname almalılar ve 100 TL harç yatırmak zorundalar.  Bu kişiler bu şartları da yerine getirmedikleri için ihaleyi iptal edebilirsiniz.

3-Belediye bu arsaları ihaleye çıkarmadan önce değer tespit komisyonuna gönderdi. İddiaya göre ise Değer Tespit Komisyonunda  Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy da bulunuyor. Sayın başkan ne yazık ki bu arsayı alan kooperatifin ortakları arasında Emlakçılar Oda Başkanı Selim Atasoy da bulunuyor. Yine kanuna göre ‘Bir arsanın değerinin belirlenmesinde yer alan kişilerin ihalenin satışında yer alanlarla kan bağı olamaz ve ihaleye katılamaz’ deniyor. Dolayısıyla Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy’un hem DEĞER TESPİT KOMİSYONUNDA yer alması hem de ARSALARI ALAN KOOPERATİFİN KURUCU ORTAKLARI arasında yer alması kanuna aykırıdır.

Gelin sayın başkan ihalenin üstünü kapatmak isteyenleri değil de bu vatanı, bu şehri ve bu insanları seven bizim gibi vatanperver insanları dinleyin. 3 önerimizi dikkate alın ve bu şaibeden kurtulun” dedi.

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DE İSTİFA ETSİN

Yücel, ayrıca AKP İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’na da seslendi. Yücel, “Sayın Şaban Çopuroğlu, bu ihalenin şaibeli olduğu kesin. Siz de zaten yeni bir müfettiş isteyerek bu işten kurtulmak istiyorsunuz. Siz de il başkanlığı sorumluluğunuzu yerine getirin ve partinizden meclis üyesi olup bu arsalardan rant elde edenlerin istifasını isteyin. Hatta bu ballı arsadan rant elde eden parti üyeniz de varsa, partinizle ilişiğini kesin. Anca bu atacağınız adım sizi bu şaibeden kurtarır. Yoksa bu iş ayağınıza dolanmaya devam eder” şeklinde konuştu.