Büyükkılıç Gastronomi Kentleri Arasında Yer Almak İçin Kolları Sıvadı

Büyükkılıç Gastronomi Kentleri Arasında Yer Almak İçin Kolları Sıvadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastroantepfest’e katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi kurmayları katıldı. Festivalde birbirinden önemli konuları takip eden Başkan Büyükkılıç KAYTUR standında Gaziantepli vatandaşlara mantı ikramında bulundu.

İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile görüşen Başkan Büyükkılıç ardından ev sahibi belediye başkanları ile birlikte dünyaca ünlü şeflerin katılımı ile gerçekleştirilen workshopları takip etti. Burada şeflerin verdikleri püf noktaları dikkatlice takip eden Başkan Büyükkılıç programın ardından sahneye çıkarak Türk Mutfağı’nın ne kadar önemli bir kültür olduğunu belirterek şefleri tek tek tebrik etti.

Pastırma ve sucuğuyla ünlü Kayseri, çeşit çeşit hamur işleri, mantının pek çok çeşidi ve unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ile gastronomi kentleri arasında yer almak için kolları sıvadı.

Erciyes Kış Sporları Merkezinde, Rusya, Almanya ve Ukrayna gibi ülkelerden turistleri ağırlayan, Kayseri, mutfağındaki lezzetlerini de dünyaya açmayı hedefliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, kentte kayak turizminin yanı sıra sağlık, doğa, kültür, balon ve gastronomi turizmini de daha etkin hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Kayseri'nin avantajlarını ve değerlerini ön plana çıkararak ekonomiyi canlandırma konusundaki bir çalışmalarının da gastronomi üzerine olacağını söyledi.

Kayseri mutfağının Anadolu'nun meşhur mutfakları arasında olduğunu belirten Büyükkılıç, "Kayseri mutfağını tatmayan bilmez. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimizin mutfağı da o medeniyetlerden izler taşıyor. Orta Anadolu'nun farklı kentlerinden buraya gelip yerleşenlerin de mutfağımızda katkısı çok.

KAYSERİ’DE GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Kayseri'nin mutfağını tanıtmak ve değerlerimizi paylaşmak için 16-17 Kasım'da Kayseri Gastronomi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Birbirinden önemli şeflerin katılacağı bu etkinlikte gastroshowlar ve söyleşiler de olacak.”

Büyükkılıç, Gaziantep, Adana, Hatay mutfağı güzeldir ancak Kayseri mutfağı da çok iddialı ve güzeldir, keşfedilmeyi bekliyor. Kentimizi inşallah bir gastronomi merkezi haline getireceğiz."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde Kayseri’nin mutfak kültürünün en önemli değeri olan mantının ikramını Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç bizzat yaptı. Festivale katılan vatandaşların en çok KAYTUR standına ilgi göstermesini Başkan Büyükkılıç “Mutluluk verici” olarak tarif etti.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ