Büyükkılıç 'Ağa' oldu...

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki yıllarda olduğu gibi yine ağa kıyafeti giydi ve festival ağası oldu.

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde Yeni Yoğurt ve Kilim Festivali yapıldı. Festivalde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yöresel Ağa kıyafeti giydi. 

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...

Başkan Büyükkılıç, "6 bin yıllık geçmişi ile Kayseri yüzyıllardır süregelen gelenekleri ve çok derin kültürel birikimlere sahip bir şehir. Bu kültürel değerlerimizden biri olan Akkışla Yeni Yoğurt ve Kilim Festivali’nde hemşehrilerimizle birlikteyiz. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olurmuş. Hamd olsun Akkışla’mıza verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Bu sebepten olsa gerek hemşehrilerimiz bize Yöresel Ağa Kıyafeti giydirmeyi layık görmüşler.  Sağ olsunlar var olsunlar" ifadelerini kullandı. 

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...

Geleneksel Yeni Yoğurt Bayramı nedir?
İlk baharda koyunları ile birlikte yaylalara çıkan Türkmenler, ilk etapta kuzuların beslenmesi ve gelişmesi için koyunlardan süt almazlar. Mayıs sonu Haziran başlarında koyunlardan alınan ilk süt yoğurt yapılarak bütün ilçe halkı, çere köyler, kasabalar ve devlet büyükleri davet edilerek yöresel eğlencelerle, bayram havasında şenlikler yapılır. Bu şenlikler Yeni Yoğurt Bayramı olarak adlandırılır.

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...

Büyükkılıç 'Ağa' oldu...Büyükkılıç 'Ağa' oldu...