Peki, Bünyan'daki 'Oturulamaz' denilen Hükümet Konağı ne olacak?

Pınarbaşı yatırım programına alındı! Peki, Bünyan'da daha önce gündeme getirilen ve 'Oturulamaz' denilen riskli Hükümet Konağı ne olacak?

Peki, Bünyan'daki 'Oturulamaz' denilen Hükümet Konağı ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili Baki Ersoy, “MHP Genel Başkan Yardımcımız İsmail Özdemir ile birlikte yaptığımız girişimler neticesinde, 2021 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı’na talebi sunulan Pınarbaşı Yeni Hükümet Konağı yapım işi olumlu neticelenmiş ve 2022 yılı yatırım programına alınmıştır” açıklaması yaptı. Bu açıklama akıllara “Oturulamaz” raporu verilen Bünyan Hükümet Konağını getirdi. Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Sarıoğlan merkezli yaşanan 5.1 şiddetindeki depremin ardından gözler “Riskli bina” denilen Bünyan’daki Hükümet Konağına çevrildi. Deprem, Bünyan’da da yürekleri ağızlara getirmişti!

ERSOY, 29 OCAK 2020’DE KONUYU MECLİS’TE GÜNDEME TAŞIMIŞTI!
Zira, MHP Milletvekili Baki Ersoy, 2020 yılı Ocak ayında konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirmişti. Ersoy,  o günlerde “Bünyan İlçemizde, Hükümet Konağı olarak kullanılan yapının oturulamaz raporu olmasına rağmen hala resmi bir kurum olarak kullanılmasının doğru olmadığını, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladık” mesajı da paylaşmıştı. 

PINARBAŞI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI" DENDİ! PEKİ BÜNYAN’DAKİ O RİSKLİ BİNA NE OLACAK?
Gün içerisinde yüzlerce kişinin kullandığı binanın durumunun düşündürücü olduğunu dile getiren Ersoy, ayrıca 2020 yılında Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında da riskli binayı bir kez daha gündeme taşımıştı. Ersoy’un, Pınarbaşı ilçesinde yeni Hükümet Konağı ile ilgili “Yatırım programına alındı” açıklaması akıllara “oturulamaz, riskli bina" denilen Bünyan ilçesindeki Hükümet Binasını getirdi. Bünyan için de merakla beklenen proje ne oldu, bu konuda da bir gelişme var mı? Kamuoyu bu soruların yanıtını da merak ediyor. 

BU BİNA YIKILIRSA BÜNYAN’DA DEVLET YIKILIR
Diğer yandan o dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bünyan İlçe Başkanı Tevfik Düzen de,  “oturulamaz” raporu olan Hükümet Konağı ile ilgili olarak açıklama yapmıştı.  Düzen, “Bu binanın oturulamaz riskli raporu var. Allah korusun bir deprem olsa ilk yıkılacak binalardan biridir. Bu bina yıkılınca kaymakamlık yıkılır, savcılık yıkılır, nüfus işleri yıkılır, seçim kurulu yıkılır, sosyal yardımlaşma yıkılır. Kısacası Bünyan’da Devlet yıkılır.  Yeni bir hükümet binası yapılana kadar kadın ve gençlik merkezine geçici olarak taşınması yerinde olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.