Bünyan'da neler oluyor?

Bünyan'da neler oluyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile ilgili olarak bazı üyelerin Savcılığa suç duyurusunda bulundukları ortaya çıktı. İddiaya göre bazı üyeler adına bilgileri dışında fazla kredi çekildi. Mağdur olanlarda soluğu Savcılıkta aldı.

 

Bünyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile ilgili ortaya atılan iddiaları yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

27 Ocak’ta yapılan Genel Kurul’daki Başkan adaylarından Özkan Koç, mevcut yönetim hakkında hem Bakanlık müfettişleri tarafından hem de Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Kendisinin de Bünyan’da Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve bazı belgeleri yargıya teslim ettiğini ifade eden Koç, 2015 yılında fazla kredi çekilerek mağdur edilenlerin de Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan üyelerin iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken bakanlık müfettişlerinin de inceleme yapmak için Bünyan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifine geldikleri ve rapor hazırladıkları belirtildi.

 “PARA KOOPERATİF ÇALIŞANINA”

Savcılığa yapılan suç duyurusu ve ifade tutanaklarında Başkan Derviş İşlenmiş’in kendilerine fazla kredi çektirdikleri, ihtiyaçlarından fazla olan parayı da Kooperatif çalışanı olan Ömer isimli şahsa verdiklerini belirten mağdurlar savcılık şikayetlerinde şu ifadelere yer verdi. “2015 yılında para ihtiyacım vardı. Kooperatife başvurdum. İhtiyacım olan paradan fazla çekmemi söylediler ve 150 bin lira çektim. 25 bin lira ben aldım. 8 bin lira daha önce ki kredime kesildi. 117 bin lirasını Ömer isimli kooperatif çalışanına verdim. Yanımda başkan Derviş İşlenmiş de vardı” Buna benzer mağdur sayısının fazla olduğunu iddia eden Kooperatif üyesi Özkan Koç, mağdur sayısının çok fazla olduğunu bu iddiaları takip edeceklerini, Bünyanlı üyelerin hakkını koruyacaklarını söyledi.

BAŞKAN İŞLENMİŞ”ÇEKİNECEK KONUMUZ YOK”

Söz konusu iddialar  üzerine haber merkazi olarak Bünyan Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet ve Kredi kooperatifi Başkanı Derviş İşlenmiş’e iddiaları sorduk. Başkan  İşlenmiş haber merkezimize yaptığı açıklamada “Bizim işlerimiz resmi yürür. Adı üstünde iddia. Bizde evrak konuşur. Ben şöyle söyleyim. Çekinecek bir konumuz yok. Her işimiz resmi yürür. Şunuda söyleyim. Biz savcılığa da çıkarız oraya da çıkarız. Karakola da gider ifademizi veririz. Şu aşamada size verebileceğimiz bilgi değil. Kayseri 19.  Bölgede gerekli bilgiler var. Ben yanlış bir şey söylemeyim. Karşı tarafa da dava açacağız. Seçimden dolayı evraklar var deliller var dava açacağız” dedi.