Bu otobüslere kim ne için saldırıyor?

Bu otobüslere kim ne için saldırıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de faaliyet gösteren Şafak sürücü Kursu’na ait Erkilet sürücü pistindeki otobüslere kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 15 gün arayla 2 kere taşlı saldırıda bulunuldu. Olayda sürücü kursuna ait otobüslerin camı kırılırken, Polis ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından soruşturma başlattı Şafak Sürücü Kursu Sahibi Ahmet Şafak: “Polisimizden saldırıları yapanları tespit etmesini istiyorum. Saldırıyı görenler de lütfen konuya duyarsız kalmasın” dedi

Kayseri’de sürücü adaylarına yönelik olarak faaliyet gösteren Şafak Sürücü Kursuna ait otobüsler  Aralık ayının ilk günlerinde ,Erkilet Sürücü pistinde, adayların eğitim gördüğü alanda, park halindeyken kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası emniyet güçlerine haber veren Şafak Sürücü Kursu sahibi Ahmet Şafak otobüslerinin kırılan camlarını yeniden taktırdı. Ve eğitim alanındaki faaliyetlerini sürdürdü. Fakat saldırılar bununla sonlanmadı. İlk olaydan iki hafta sonra yeniden otobüslerin camları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından aynı şekilde taşlanarak kırıldı. 

Şafak Sürücü Kursu Sahibi Ahmet Şafak;  “Biz burada uzun zamandır eğitim veriyoruz. İki sürücü kursu faaliyet gösteriyor. Bizim camı kırılan otobüslerimizde sürücü adaylarımızla ve gelen vatandaşlarla çay demler içeriz ve gelene de ikram ederiz dolayısıyla bizim otobüslerimiz hep doludur. Bu noktadan hareketle bölge incelendiğinde, bu saldırının kim yada kimler tarafından yapılabileceği bellidir.” İddiasında bulundu.  

Ahmet Şafak Emniyet Müdürlüğü’ne saldırılar konusunda başvuruda bulunduklarını da belirterek emniyet güçlerinin kendisine “ Gerekli inceleme ve araştırmayı yapacağız, fakat taştan parmak izi alamayız” cevabını verdini iddia etti Şafak: “Otobüste kimse yokken saldırıldı ve bugün camlar kırıldı. İkinci saldırıyı da şans eseri maddi hasarla atlattık. Peki üçüncü saldırı olur ve orada biri yaralanırsa bunun vebalini kim verecek. Ben bu saldırıyı yapanların tespit edilip, yakalanmasını istiyorum.”ifadelerinde bulundu.

Saldırıları görenlerin polise haber vermesini de isteyen Şafak Sürücü Kursu Sahibi Ahmet Şafak;”Diğer sürücü kursları ile birlikte Kayseri Halkına özenli,kaliteli eğitim vermeye çalışırken birkaç kendini bilmez bizi ve diğer kursları bu şekilde sekteye uğratmaktadır.Güvenlik güçleri ile gerekli bilgiler paylaştım,,bundan sonra daha tedbirli olacaklarına inanmak istiyorum.Kayseri ve özellikle Erkilette yaşayan halkımızın,pistten geçen araç şoförlerinin, durumdan haberdar olsular. Bundan sonra Böyle bir olayı gördükleri takdirde emniyet güçlerine ,yahut bizlere haber versinler. Erkilette faaliyet gösteren  sürücü kursları olarak bizler ziyadesiyle üstümüze düşeni yapıyoruz.Tek ricam, bu şekilde bir kaç kendini bilmezin gerektiği cezayı görmesi için daha dikkatli ve tedbirli olunmasıdır.” Diye konuştu

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ