Bu kez kimleri şikayet etti

Bu kez kimleri şikayet etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şeker Fabrikası eski Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına aralarında Fetullah Gülen, FETÖ,  Şeker davasına bakan bazı hakimler, savcılar, fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, fabrikanın diğer bazı yöneticileri ile bazı bankalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özışık, söz konusu kişi ve bazı bankalar hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, resmi belgede sahtecilik ve resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek suçlarını işlediklerini, adil yargılanma hakkını çiğnedikleri, nüfuz ticareti, yapıp iftira attıkları ayıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi suçlar işledikleri iddiasıyla şikayetçi oldu.

KİMLER HAKKINDA ŞİKAYETİ OLDU?

Şikayet dilekçesinde söz konusu kişi ve kurumların Anayasa’yı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ve Türk Ceza Kanunu’Nu ihlal ettiklerini savunan Kayseri Şeker Fabrikası eski Başkanı Vedat Ali Özışık, aralarında Fethullah Gülen, Cemil Tuğtekin, Kadir Kayan, Dündar Örsdemir, Hüseyin Akay, Nizamettin Çatak, Bilal Karaköse, Osman Canıtez, Ayhan Özdemir, Zeynep Şık, Mahmut Özdevecioğlu gibi isimlerin de yer aldığı kişiler hakkında “kaçma, delilleri karatma, adli yargılamayı etkileme” olasılılarının göz önünde bulundurularak, tutuklana kararı verilmesini talep etti.

 ÖZIŞIK, HANGİ SUÇLAMALARDA BULUNDU?

Kişiler hakkında, savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde bazı belgelere ve yaşanan olaylarada, basından çıkan haberlere de yer veren Özışık, “Söz konuşu şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurmuşlardır, nefret ve ayırımcılık suçunu işlemişlerdir, iftira suçunu işlemişlerdir, görevi kötüye kullanma suçunu işlemişlerdir, resmi belgede sahtecilik ve resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek suçlarını işlemişlerdir, özel belgede sahtecilik ve özel belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek suçlarını işlemişlerdir. Adil yargılanma hakkını çiğnemişlerdir, nüfuz ticareti suçunu işlemişlerdir, mahkemelerin bağımsızlığını ihlal edip hakimlik ve savcılık mesleğiyle bağdaşmayan faaliyetlerde bulunmuşlardır. Bunun yanında yargı görevi yapanı  bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs etmiş ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlemişlerdir.” gibi iddialarda bulundu.

“FETÖ FABRİKAYI ELE GEÇİRMEK İÇİN BENİ FABRİKADAN UZAKLAŞTIRDI”

Şikayetinde FETÖ’nün fabrikayı ele geçirmek için operasyon yaptığı ve operasyonu başarıyla gerçekleştirerek kendisini fabrikadan uzaklaştırarak, yönetimi ele geçirdiği yönünde ifadelere de yer veren Özışık, “FETÖ, kötü niyetli olarak, Şirket’i ve Kooperatif’i kontrol altına almayı ve Şirket’in sahip olduğu gayrimenkullerden rant elde etmeyi amaçlamış; bu kapsamda, beni görevden uzaklaştırmak ve yönetici olarak görevlerini yerine getirmesini engellemek amacıyla, adli makamlar üzerindeki etkilerini kullanarak makul şüphe bulunmamasına rağmen benim aleyhime cezai süreç başlatılmasını sağlamıştır.

7Söz konusu cezai süreçte, banka hesaplarım dahil tüm mal varlığımın araştırılmasını talep edilmiştir. B kapsamda, MASAK içerisinde yuvalanmış olan FETÖ üyeleri, kasten gerçeğe uygun olmayan MASAK Raporları’nı hazırlamış; başka bir deyişle, benim hakkımda hakkında sahte deliller yaratmışlardır. Ayrıca, söz konusu cezai süreçte, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri tarafından 17.08.2010 tarihinde, asılsız bilgiler içeren Müfettiş Raporu hazırlanmış; bu kapsamda benim suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçunu işlediğime kanaat getirildiği belirtilmiştir. Belirtmek isterim ki, 23.10.2014 tarihli MASAK Raporu’nun hazırlanması sürecinde, söz konusu bankalar benim hesabımda bulunmayan yani bana ait olmayan parayı  varmış ve bana aitmiş gibi sahte belgelerle göstermişlerdir. Bu konudaki belgelerde mevcut.

FETÖ, başarıyla gerçekleştirdiği bu operasyon sonucunda,  ben şirket ve Kooperatifin yönetiminden uzaklaştırıldım. Sonra bu örgüt burayı yani yönetimi ele geçirdi. Haksız yere 941 gün tutuklu kaldım, yargılandım. Yargılanmama sebebiyet veren söz konusu kişiler hakkında Savcılık tarafından resen tespit edilecek diğer failler hakkında, belirtilen suçlardan ve Savcılık tarafından resen tespit edilecek diğer suçlardan kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bu konuda hazırladığımız şikayet dosyamızı da savcılığa sunduk.”

Haber: Emre POLAT