Bu Durum Vahim!

Bu Durum Vahim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, KAYMOS iftarında konuştu. Ersoy, Türkiye’de ekonomik sıkıntının olduğunu belirterek, “Bu dar boğazı aşmak için önlemler alınmalıdır” dedi. Ersoy, ayrıca “Türkiye’de şu anda dolar mevduatı Türk lirası mevduatını geçmiş durumda. Bu bana göre vahim bir durum” diye konuştu.

 

Kayseri Mobilyacılar ve Sanayiciler Derneği (KAYMOS) düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye’de dolar mevduatının Türk lirası mevduatını geçtiğini dile getirerek, “Türkiye’de bazı gerçekleri görmezsek eğer önemler alamayız. Bunlardan birincisi bana göre vahimdir. Türkiye’de şu anda dolar mevduatı Türk lirası mevduatını geçmiş durumda.  Biz şuanda dolarisazyona uğruyoruz” dedi.

“SANAYİ ODASI BAŞKANI İLE TARTIŞIYORUZ!”

Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile tartıştıklarını ifade eden Ersoy, “Diğer bir gerçeğe baktığımız da ikinci olarak tahakkuk eden vergi miktarlarında 4 ayda tahsilat yüzde 51. Yani işadamı ve esnaf vergisini ödemekte çok zorlanıyor. Üçüncüsü Sanayi Odası başkanımızla bu konuda tartışıyoruz. Örnek veriyorum nisan ayı içinde ihracatımız yüzde 4 arttığı söyleniyor. Doğrudur rakamsal olarak artışlar olmuş olabilir. Ama girdi fiyatlarındaki artışlara bakarsanız rakamsal artışlar ile kıyasladığımız da elbette ki 10 dolara sattığınızı 11 dolara sattığınızda rakamsal olarak büyüyoruz, ama girdi fiyatlarını düşündüğümüz zaman gerçekte büyüme sağlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

GERÇEKLERİ GÖRMELİYİZ

Yapısal reformlarla Türkiye’nin ayağa kalkabileceğini ifade eden Ersoy, “Bizler palyatif önlemlerle değil, yapısal reformlar yaparak Türkiye’yi ayağa kaldırabiliriz. Biz gerçekleri görerek, bilerek ayaklarımız yere basarak hep birlikte bir yere gelebiliriz. Kayseri’nin sıkıntılarını biliyoruz. Plan ve Bütçe Komisyonunda mobilyacılarla alakalı olarak KDV’nin yüzde 8 de kalması anlamında 2 kere önerge verdik. Bunu başardık. Girdi fiyatlarındaki yüzde 18 KDV oranlarının yüzde 8’e çekilmesi ve kalıcı hale getirilmesini talep ediyoruz.”  dedi. Haber Merkezi