Boydak Holding'in adı değişiyor mu?

Boydak Holding'in adı  değişiyor mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 BOYDAK Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, FETÖ/PDY soruşturmasının sürdürüldüğü Kayseri Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne 3'üncü kez kapsamlı dosya verdiklerini, holdingin eski CEO'su Ertunç Laçiner hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) soruşturma başlatıldığını söyledi.

Boydak Holding CEO'su Ertekin, holdingde basın toplantısı düzenledi. Ertekin, mobilyadan enerjiye, demir çelikten tekstile kadar farklı 8 sektörde 35 şirketle faaliyet gösterdiklerini belirterek, geçen yıl 8,7 milyar dolar ciro ve 37 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını kaydetti. Ertekin, rüzgar ve güneş enerjisi dahil enerji sektörüne bu yıl 364 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti. Ertekin, TMSF yönetimindeki holdingi 'basiretli tüccar' gibi yönetmeye çalıştıklarını, holdingin Türkiye ekonomisine güç kattığını ve 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7.2'lik büyüme gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“MAHKEME SÜRECİ BİTTİKTEN SONRA GEREĞİ YAPILACAKTIR”

Ertekin, “Holdingin ismi ile ilgili olarak basiretli tacir gibi bu şirketi yönetiyorum. Eminin büyüklerimiz Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bir karar almaları gerekiyorsa, çünkü o genel kurul kararı gerektirir. Yani benim yönetimi toplayıp, alabileceğim bir karar değil. Genel kurul toplayıp, bu kararı alabilirler, ya da fon kurulu kararları genel kurul kararı yerine geçer, KHK’ya göre. Fon kurulunda toplanıp, böyle bir karar alırlar. Eminim onlarda mahkeme sürecini bekliyorlardır, diye tahmin ediyorum. Mahkeme süreci bittikten sonra gereği yapılacaktır” dedi.

 “KASAMIZDA  94,5 MİLYON DOLAR KEŞ PARAMIZ”

Ertekin, “Boydak Holding, zayıflatılmadığı gibi tam tersi hiçbir dönemde olmadığı kadar iyi yönetilmektedir. Kasamızda  94,5 milyon dolar keş paramız, 150 milyon dolar da ticari alacağımız var. Boydak Holding, Türkiye ve dünya markasıdır. 2018 ayı sonunda 1480 olan bayi sayımız, 1508'e ulaştı. Mobilya sektöründeki en yakın rakiplerimizin bayi sayısı açısından 4 kat öndeyiz. İstikbal, Bellona ve Mondi gibi markalarımızla Kayseri, daha doğrusu Türkiye bizimle gurur duyabilir. Sadece mobilya değil, güneş ve elektrik gibi alternatif enerji konusunda da 364 milyon dolarlık yatırımımız olacak.'' şeklinde konuştu.

'FETÖ İLE İLTİSAKLI OLDUKLARI İÇİN HOLDİNGLE İLİŞKİLERİ KESİLDİ'

Boydak Holding CEO'su Ertekin, FETÖ/PDY soruşturmasının sürdürüldüğü Kayseri Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne 3'üncü kez kapsamlı dosya verdiklerini, holdingin eski CEO'su Ertunç Laçiner hakkında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) soruşturma başlatıldığını söyledi. Ertekin, işten çıkarılan 74 kişinin, haksız yere çıkarıldıkları gerekçesiyle kendilerine hukuki açıdan başvuru yaptıklarını; ancak bunların FETÖ ile iltisaklı olduğu yönündeki savcılık ve polis soruşturmaları nedeniyle holdingle ilişkilerinin kesildiğini anlattı.