Bitcoin ve Altcoin 2021 Fiyat Tahminleri

Analistler bu gibi yükseliş hamleleri sonrasında yaşana düzeltmelerin piyasa açısından olumlu olduğunu ve sağlıklı bir yükseliş grafiği elde edilebilmesi için bu gibi düzeltmelerin gerekli olduğunu ifade ediyor.

Bitcoin ve Altcoin 2021 Fiyat Tahminleri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, uzmanların Bitcoin ve fiyat beklentileri ve hangi altcoin’lerin yükselebileceğine dair tahminler üzerine bir yazı hazırladı. 

 

Bitcoin Fiyatı ve Tahminler

 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 20 Ekim’de 66.998 dolara yükseldi ve kendisine yeni bir rekor seviye belirledi. Bu noktada sonra bir düzeltme hareketi sergileyen BTC fiyatı 61.100 dolarlık seviyelere kadar geriledi. Ancak Bitcoin fiyatının 60.000 dolarlık önemli desteği kaybetmemiş olması ve düşüş sonrasında yeniden yükselişe geçmesi pozitif bir durum olarak nitelendiriliyor.

Analistler bu gibi yükseliş hamleleri sonrasında yaşana düzeltmelerin piyasa açısından olumlu olduğunu ve sağlıklı bir yükseliş grafiği elde edilebilmesi için bu gibi düzeltmelerin gerekli olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla şu anda yaşanan düşüşler piyasa için sorun oluşturmuyor.

Bu noktadan sonra ise analistler ve uzman isimler Bitcoin’in bir süre konsolide olduktan sonra yeniden yükseliş geçeceğini ifade ediyor ve yükseliş sırasında ilk güçlü direncin 72.000 dolar bandında olduğu ifade ediliyor. Ancak 72.000 dolar öncesine 70.000 doların da psikolojik direnç olabileceği düşünülüyor. 72.000 dolar üzeri için ise net destek ve direnç tahminleri bulunmazken BTC’nin 2021 yılı içinde 100.000 doları görebileceği ifade ediliyor. 100.000 dolar üzerinde popüler analist PlanB 135.000 doların 2021 yılı bitmeden görüleceğini ifade ediyor. Bunlara ek olarak 2021 yılı için fiyat tahminleri 700.000 dolara kadar yükseliyor.

Altcoin Fiyat Beklentileri

Analistlerin görüşlerine göre altcoin’ler bir süre Bitcoin'in fiyat artışının baskısı altında kalabilir ancak BTC fiyatında istenilen seviyeler ulaşılmasından sonra özellikle bazı altcoin’lerin Bitcoin ve Ethereum’dan bil iyi performans sergileyebileceği ifade ediliyor. CoinTürk adlı kripto para haber ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi 2021 yılında Solana (SOL) çok iyi performans sergilemek bekleniyor. Piyasanın popüler analistlerinden Smart Contracter, Solana’nın 900 dolara kadar yükselme potansiyeli olduğunu ifade ediyor. Eğer analistin tahmini gerçekleşirse SOL %360’tan fazla artış yaşamış olacak. Bu noktada yatırımcıların mutlaka kendi araştırmalarını yürütmesi ve heyecana kapılmadan yatırım yapmasının kayıpların önüne geçilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.