BİR ÜST AKIL VAR BİZİMLE UĞRAŞIYOR!

BİR ÜST AKIL VAR BİZİMLE UĞRAŞIYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Olay Türk TV’de dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Bir üst akıl var ve bizimle uğraşıyor” diyen Nursaçan, “Kayseri kamuoyunun tanıdığı ve bildiği bir üst akıl var. Ahlaki olmayan bu arkadaşlara şunu söylemek isterim, Kayseri'de bu millete hizmet eden Kayseri'yi temsil eden spor kulüpleri de var onları da inceletin” dedi.

Hesabını veremeyecekleri bir işin olmadığını kaydeden Nursaçan, “1 Mart'ta ki yapılan seçimlerde birileri birilerinin koltuğunun altına sığındı ve orada utanç verici bir hadiseyi tespit ettik. Arşivdeki bilgileri çalmışlar. Bu ahlaki bir durum değil. Bununla alakalı suç duyurumuzu yaptık.” diye konuştu. Nursaçan, OSB’de önceki yönetim döneminde de ihalesiz arsa alındığını öne sürdü.

 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, Olay Türk TV’de ‘Günün İçinden’ programında Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını yanıtladı.

Yaptıkları çalışmaların yanı sıra Mobilya fuarı, OSB’ye gelen müfettişler konularında dikkat çeken açıklamalar yapan Nursaçan, “Bu görev bize emanettir. Biz de o anlayışla 4.5 yıl önce OSB Bölgesine adaylığımızı açıkladık ve Kayseri OSB bölgesine 12 yıl aradan sonra milli iradenin, sandığın gelmesine vesile olduk. Bizden önce burada sandık yoktu parmak ile indir, kaldır yöntemiyle seçiliyordu. Projelerimizi ve yol haritamızı çizdik. Göreve gelince güneş enerji santrali projesini hızlandırdık. 10 milyon doları aşan bir gelire sahip olan Türkiye'nin örnek bir OSB'sini oluşturduk. Bizden önce ki yönetimin kurduğu 1.5 milyon dolarlık bir geliri var, ama geriye kalan 9.5 milyonluk rakam tamamıyla bizim yönetimimizin iradesi ve kararıyla kurulmuştur. Birileri zaman zaman çıkıyor bunu suiistimal ediyor ama bu hakka hukuka yakışmıyor. Onu söyleyenleri belgeye davet ederim, belge sunamazlar kararları çıkartırım sunarım, utanırlar. Öyle bir karar yok, öyle bir teşvik belgesi de yok.” diye konuştu.

“BİLGİYİ ALMAK VE ÇALMAK AHLAKİ BİR DURUM DEĞİL! SUÇ DUYURUSU YAPTIK”

“1 Mart'ta ki yapılan seçimlerde birileri birilerinin koltuğunun altına sığındı ve orada utanç verici bir hadiseyi tespit ettik” ifadeleri ile de dikkat çeken ve akıllarda soru işaretleri bırakan Nursaçan, “25 Mart'ta teyzesinin, eniştesinin şirketine biri ortak olmuş, nisan ayında da bu ortaklığı fesh etmiş. Bunu ben etik bulmuyorum. Bu arkadaşlar önce Melikgazi Belediyesine gitmişler orada yer bulamamışlar. Organizeye aday oldular aday olduktan sonra da durmadılar. Bunlar içeride ki arkadaşlarımızdan bilgi almışlar. OSB arşivinde ki bir bilgiyi almak ve çalmak ahlaki bir durum değil. Bununla alakalı suç duyurumuzu yaptık.” dedi.

“SPOR KULÜPLERİ DE VAR, ONLARI DA İNCELEYİN”

OSB’de tartışılan müfettiş konusuna da değinen Nursaçan, “Müfettişler gelip, inceleme yapabilir. Bu normal. Ancak seçilemeyenlerin,  sanayicileri şikayet etmesinin yorumunu kamuoyuna bırakıyorum. Devletin kurumlarını meşgul etmek, utanmazlık. Yürekleri yetiyorsa Türkiye’deki diğer OSB’leri de şikayet etsinler ama bunların amacı farklı” diye konuştu.

“ARSALARI KENDİLERİNE İHALESİZ BİR ŞEKİLDE ALMIŞLAR”

Üst bir aklın kendileri ve OSB ile uğraştığını savunan Nursaçan,  şunları söyledi, “Kayseri kamuoyunun tanıdığı ve bildiği bir üst akıl ahlaki olmayan arkadaşlara şunu söylemek isterim, Kayseri'de bu millete hizmet eden Kayseri'yi temsil eden spor kulüpleri de var onları da inceletin. Burada Osmanlı odasıyla utanmaz, arlanmaz insanlar onunla uğraştırdılar. Biz geçmişimize bağlıyız geldiğimiz kökleri de biliyoruz ama birileri taktı Osmanlı odasına. Allah’tan korkun. Bizim hesabını veremediğimiz bir iş yok. Biz oturumlardan ücret almıyoruz, bizden önce ki yönetim de almamış amma velakin bizden önce ki yönetim Organize'de bulunan ortaya çıkan arsaların kendilerine ihalesiz bir şekilde almışlar. Bunlar açık ve belgeli. Seçimlerden önce 118 bin metre arsayı bölüşmüşler. Seçimlerden 6 ay sonra ona benzeyen arsalar ortaya çıktı.”

“YÜREKLERİ YETİYORSA ONLARI DA ŞİKAYET ETSİNLER”

MHP Milletvekili Baki Ersoy’a da teşekkür eden Nursaçan, şehirde dedikodu kültürüne sahip kesimlerin olduğunu ifade ederek, bu duruma isyan etti.  “Arsız insanlar bu OSB’yi nasıl yönetecekti?” diyen Nursaçan, şu ifadeleri kullandı, “Baki Ersoy Milletvekilimize ben teşekkür etmek istiyorum. Kayseri şehrinin bir milletvekili olarak geldi, mobilya fuarına katkısını gösterdi. Müfettişin denetlemesi bizi hiç gocundurmadı ama Kayseri' de aday olup, seçilemeyip şikayet kültürü yapanların adına utanç verici bir hadisedir. Bu insanlar sanayicilerimizin meskenlerini de şikayet ettiriyorlar. Bunların kullandığı oylar geçersiz sayılsın gibisinden meskenlerinin iptal edilmesi için sanayiciyi şikayet eden adamlar bu sanayicilere nasıl hizmet verecekti. Türkiye'de 331 tane OSB var, yürekleri yetiyorsa onları da şikayet etsinler. Dedikodu kültürü Kayseri'ye yakışmıyor. Mobilya fuarına gelenlerin hepsi hayran kaldı yurt dışından çok fazla müşteri vardı. Yurt içinden de çok fazla müşteri vardı. 56 bin kişi fuarı ziyaret etti.”

“FUAR MERKEZİNE DESTEK SÖZÜ VERİLDİ”

“Cumhurbaşkanımıza 2023 hedeflerine ulaşmamız için Kayseri OSB'nin de fuara ihtiyacı olduğunu arz ettim” diyen Nursaçan, “O gün Sayın Cumhurbaşkanımız ilgilileri, yetkilileri çağırdı ve orda bulunanlar destek olacaklarını açıkladı. Kayseri'yi temsil eden devlet büyüklerimizi çağırdı 'Başkan ne diyorsa biz destek olacağız' dendi. Şimdi iyi bir noktaya geldik ve daha da iyi olacağız” dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ