'Bir temizlik olacak'

'Bir temizlik olacak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası Başkan adaylarından Ömer Gülsoy, 14 Nisan’da yapılacak oda seçimleri öncesinde dikkat çeken açıklamalar yaptı. “Biz Kayserinin adayıyız. Bir siyasi partinin değil” diyen Gülsoy, “Her üye gelip Ticaret Odası Başkanını ziyaret edebilecek. Sokağın başına tabure koyup herkesin sıkıntısını dinleyeceğiz” dedi. Kayseri Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasını Meclis olarak yaptırdıklarını anlatan Gülsoy, “Bu binayı Meclis olarak biz yaptık. En büyük pay sahibi eski Oda Başkanımız Mustafa Nevzat Özhamurkar ve ondan sonra da Başkan Yılmaz Büyüknalbant’tır” dedi.

Ticaret Odası Başkanı Mamut Hiçyılmaz’ın, “Asıl Ömer Gülsoy’u FETÖ’cüler seçti. FETÖ’cü GESİAD üyeleri ona oy verdi.  17 fazla oyu var” yönündeki açıklamalarına da tepki gösteren Gülsoy, “Meclis’te kimin ne oy verdiğini nereden bilebilirsiniz? FETÖ’cüler seçti derken o FETÖ’cüleri ben mi yazdım, getirdim? Devlet kimin ne olduğunu senden benden iyi biliyor. Seçimlerde kazanan Kayseri olacak diyorum, bir temizlik olacak diyorum” ifadelerini de kullandı.

 Kayseri Ticaret Odası (KTO)  seçimlerine az bir süre kala 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi oda seçimlerinin nabzını tutmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta Başkan adaylarından Mahmut Hiçyılmaz’ın konuk olduğu Sansürsüz programına bu kez de Ömer Gülsoy konuk oldu ve Gazetecilerin sorularını yanıtladı. 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu ve Gazeteciler; Veli Altınkaya ile Cem Atakan’ın da katıldığı programda Gülsoy, yöneltilen soruları yanıtladı ve aynı zamanda seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlattı.

“İYİ BİR RÜZGAR VAR”

14 Nisan’da Ticaret Odası meslek komitesi  seçimlerinin Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılacağını belirten Gülsoy, “Öncelikle bu seçimlerin nezaket kuralları çerçevesinde geçmesini diliyoruz. Kazanan Kayseri olacak. Şuan iki aday olarak yarışıyoruz. Tabi ki istiyoruz ki kendimiz için, şehrimiz için, ülkemiz için daha faydalı olabilecek onun içinde aday olduk zaten.  Çalışmalarımız sürüyor. Şu anda iyi bir teveccüh, iyi bir rüzgar var. Bize tatlı iltifat ediyorlar, onlar da bizim gönlümüzü okşuyor. Görüyoruz ki üyelerimizin gönlündeyiz, biz billboardlarda yokuz da. Olamıyoruz billboardlarda; hiç değilse biz üyelerimizin gönlündeyiz diyoruz” dedi.

“AYIN 14’ÜNDE DE SEÇİMİ ALACAĞIZ, TULUM ÇIKARACAĞIZ”

Açıklamasında, “Kayseri’nin hayat standartlarını yükseltmek için çalışan bir oda olacağız, oturan bir oda olmayacağız diyoruz. Oturan bir meclis olmayacağız, koşan, çalışan olacağız” diyen Gülsoy, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşunu, söylemlerini örnek alıyoruz kendimize. Büyüklerimizi takip etmemiz lazım. Bizimde isteğimiz buralara çalışan insanlar gelsin, laf olsun diye değil. Buralar hizmet yeri. Sivil Toplum Kuruluşlarında görev almak kolay bir iş değil.  Fedakarlık ister, mesai ister. Bu oda varsa üyelerin sayesinde var. Biz üyelerimize iyi hizmet edebilmek, onların önünü açabilmek, her türlü desteği vermek ve Kayseri ekonomisine faydalı olabilmek için adaylığımız devam ediyor, inşallah da ayın 14’ünde de seçimi  alacağız, tulum çıkaracağız”

“BİZ LİSTELERİ ALAMADIK, İSTEDİK VERMEDİLER, 8 BİN 951 KİŞİ ŞU ANDA OY KULLANACAK”

Odada yaşanan liste tartışmalarına da yöneltilen soru üzerine değinen Gülsoy,  “Biz listeleri alamadık, istedik vermediler” dedi. Gülsoy, “Listeleri aldık hakimden askıya çıktıktan sonra listeleri aldık. Listeleri istedik vermediler. Özel resmi kanaldan istedik, odaya verdik dilekçemizi yine vermediler. Bilgi edinme kanununa göre de bizim bu listeleri alma hakkımız var. Askıda olanları evet alamadım, askıda olmayan faal olanları vermeye kalktılar, onlarında bir kısmı eksikti, bende askıdakiler ile beraber istedim. Vermeyince de buradan resmi olarak genel sekretere verdim, iki sefer dilekçe ile müracaat ettim. Baktım olmadı, avukatta dedi ki ‘biz alamıyoruz başkanım siz bildiğiniz gibi yapın’ dedi.  İsteyip de kavga edecek halim yok. Nezaketen listemizi, dilekçemizi verdik, dilekçemizi kaydettirdik, arkadaşlar listeyi yasak dediler. Neden yasak? Askıda ki olanların borcu olur, onlar ifşa. Böyle bir şey yok. Biz avukatım savcılığa verdikten sonra da, biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, İç Ticaret Müdürlüğüne yazı yazdık.  Böyle bir talebimiz var, bu talebimizin karşılanması diye. Ve İç Ticaret Müdürlüğü’nden cevap aynen şu: İvedilikle, faal olan ve askıda olanlar tarafına verilmesi diye. Bizde o yazıyı götürdük avukat aldı, savcılığa verdi, savcılıkta 6 aydır duruyor. Siz bilgi edinmemi elimden, demokratik hakkımı neden elimden alıyorsunuz. Peki Top mu büyük Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mı? TOP görüş bildiriyor verebilirsin veya veremezsin. Bakanlıktan da yazı geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kanunen diyor ki, bilgi edinme kanununa göre bunu vermen mecburi diyor. Biz listeleri 26 Martta listeye askıya çıktıktan sonra, mahkemeden de hakimden de aldık. Ama sadece seçmen listelerini alabildik. Askıdakileri yine alamadık, kim var kim yok bilmiyoruz. Ama biz bir kısım arkadaşlarımıza seçmen listelerinde baktıktan sonra aşağı yukarı buradaki arkadaşlarımızın ulaşabildiğimiz kadarına ulaştık, bir kısmını askıdan indirttik. 468 kişi askıdan inmiş durumda. 8 bin 487 kişi hakimden aldığımız seçmen listesi var.  468 kişi askıdan inenler var 8 bin 951 kişi şuanda oy kullanacak” şeklinde konuştu.

“HANİ DİJİTAL ODAYDINIZ? ÜYELERİM EZİYET GÖRÜYOR”

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetimine tepki gösteren Gülsoy, “Niye vermezsiniz öncelikle bunu sorayım. Neden nezaketle, demokratik bir seçim olmasını istemezsiniz, hani dijital odaydınız, hani üyeye iyi hizmet ediyorduk, hani üyeye kolaylık sağlıyorduk? İnternete giriyorsunuz siteye kolaylıkla her şeyi hallediyorsunuz.  Antep’te, Mersin’de, Samsun’da, Adana’da var. Hani dijital odaydınız. Niye benim üyelerime seçmen olduğunu göstermediniz, niye ilan etmediniz, niye seçmediniz?  2013’te dijital oda projesi de Sayın TOP Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ortaya attığı bir projedir. Bizde sahiplendik, güzel peki niye yapmadınız?  Üyelerim eziyet görüyor. Başkanlığa seçildiğimde hepsini tek tek düzenleyeceğiz. Komitelerde çok sıkıntı var. 41 grup var. Biz bu grupları arındıracağız. İlk yapacağım iş, üyelerimin bilgilerini internet sitesinden oda sicil numarasıyla girip bakabilecek.  Diğer seçime kalmadan dijital odayı kuracağız. Biz üyeye hizmet için varız. Üye bana yük değil. Bizim çalışmaya ihtiyacımız var. İş adamı kimliğim varsa ağzımı ayırmaya zamanım yok. Geçen seçimde 6 bin kişi oy kullandı” dedi.

“BİZ KAYSERİNİN ADAYIYIZ. BİR SİYASİ PARTİNİN DEĞİL, SOKAĞIN BAŞINA TABURE KOYUP HERKESİN SIKINTISINI DİNLEYECEĞİZ”

38 Kent TV’de katıldığı programda projeleri hakkında da bilgi veren Ticaret Odası Meclis Başkanı ve aynı zamanda Başkan adayı Ömer Gülsoy, şöyle devam etti: “Biz Kayserinin adayıyız. Bir siyasi partinin değil. Üyelerimizin sıkıntılarını dinleyeceğiz. Ulaştıklarımızın listeler elimizde olmadığı için ulaşamıyoruz. Biz herkesin derdini dinleyeceğiz. Kurumsallaşacağız. Her üye gelip Ticaret Odası Başkanını ziyaret edebilecek. Biz üyemize yakın olabilmek için her şeyi yapacağız. Sokağın başına tabure koyup herkesin sıkıntısını dinleyeceğiz. Oturmayacağız, çalışacağız. Üyesinin ayağına gidecek. Ziyaretçi sayısını artıracağız. Kayseri standartlarını böyle yükseltebiliriz. Biz şehrimizi diri tutmak istiyoruz. Antep, Urfa bizi geçti ama neden geçti diyen yok. Kayseri ticaretin baş şehri. 4 bin yıllık bir geçmişi olan Kayseri artık kendi yağında kavrulamayacak kadar büyüyor. Biz değerlerimizi ön plana çıkarabilirsek o zaman ihracatımız artar. Şehrimiz daha diri ve canlı olur. İnsanlar daha mutlu olurlar, sosyal yaşantıları daha güzel olur. Türkiye’nin cenneti Kayseri. Erciyes dağımız var. Bakanımız yaptı Allah razı olsun. Erciyes artık rant sahibi ama geç kalınmış bir proje bence. Biz birlikte güçlüyüz. Üyelerimiz bir araya gelirse büyürüz. Yapacağımız ortak akılla çıkaracağımız projelerle ziyaretçi sayısını artırırız. Yüzlerce marka var. Bir günde bizim şehrimizde toplantını yap. Erciyes dağımız var. Eskisi gibi değiliz. Turizm olarak iyi bir noktadayız. Onlarca restoranımız var. Hizmet sektöründe iyiyiz. Bayi toplantıların biri de burada olsun. Biz şehrimizin güzelliklerini anlatabilmeliyiz. Doğuya açılan bir kapıyız biz. Bu şehrin kıymetini bilmeliyiz. Ticaretin baş şehri biziz. Her türlü zenginliğimiz var. İddialaşma olmadan her şeyi daha güzel yapabiliniz. Uyum içerisinde çalışıp projeleri hayata geçiririz. Birlik ve beraber olmalıyız. Yerli otomobil var neden olmasın bunu yapabilmek için her şeyimiz var bizim. Siyasi gücümüz var bizim. Ama beraber olursak odalar olarak Ankara’ya bir çıkartma yaparsak neden olmasın. Yerli otomobil de 200 parçasını yapabilecek bizim alt yapı için fabrikamız var. Niye bize vermesinler. Lojistikmiş. Türkiye’nin ortasındayız biz. Bunların hiçbiri bahane değil. Yeter ki siz birlikte olun. Yeter ki siz koşun, çalışın. Yoksa oturursunuz bir şeyler vaat edersiniz, temelsiz temenniler ondan sonrada işte gidersiniz. Bizim böyle bir şeyimiz yok biz Allah rızası için ve bu şehre vefa borcumuzu ödemek için adayız. Didişmekle, iddialaşmakla, birisinin paçasını çekerek değil birlikte hareket ederek”

“TİCARTET ODASI BİNASINI MECLİS OLARAK BİZ YAPTIRDIK”

 Kayseri Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasını Meclis olarak yaptırdıklarını anlatan Gülsoy, “Bu binayı Meclis olarak biz yaptık. En büyük pay sahibi bu binanın yapılmasında eski Oda Başkanımız Mustafa Nevzat Özhamurkar, arsa temininden. Ondan sonra ki Başkan Yılmaz Büyüknalbant. Bu iki başkanın hakkı çok fazla.  4 başkan adayının bir projesiydi bu önce. Sonra 2014’te Sayın Başkan gelip değiştirelim dedi biz o zaman karşı çıktık önerge geri çekildi” diye konuştu. Marka danışma ofisi kuracaklarının sözünü de veren Gülsoy, “Markalaşmada bizim yapacaklarımız, keyfi bütçeler yapmayacağız. Üyelerimizden topladığımız aidatları üyelerimize harcayacağız. Marka danışma ofisi kuracağız. Maçtan sonra teknik direktörler konuşurken arkasında sponsorlar olur ya biz de markalarımızı yazacağız” dedi.

“ARKADAŞ 5 SENEDE NEDEN YAPMADIN?”

Hiçyılmaz ve yönetimini eleştiren Başkan adayı Ömer Gülsoy, “2013’ün Mayıs’ında göreve geldiniz. 2014 ortalamasında 1.9 Kayseri ihracatı. 2015’te 1.81’e düşüyor, 2016’da 1.509, 2017’de 1.613. Yav arkadaş 5 senede neden yapmadın. Elinden mi tuttuk.? Niye yapmadın? Yapma kardeşim ama filan mı dedik? Bir şeyler söylerken bir zemine oturabilmeli. Yapmadınız şimdi 5 milyar diye. Yapabilmek için planı, projesi, alt yapısı var mıdır? TİM verilerine göre ihracatta 4 senedir 12. Sıradayız. Biz dışarıdan yatırımcı getirebilmeliyiz” ifadelerini kullandı. Kooperatif konusunun seçim yatırımı olduğunu öne süren Gülsoy, “Siz şimdi 2016’da gönül bağımız var diye kooperatif kuruyorsunuz amenna. Hizmet için ona da amenna. Bunu yapabilmeniz için belediyeden, ticaret il müdürlüğünden bana bir yer verebilir misiniz gösterebilir misiniz dediniz mi. Vaatlerle veya resmen seçim yatırımı diyebilirim. Siz bir plan, proje yapmadan hadi kooperatif kuruyorum eller cebe. Bu olmuş artık 2500 arkadaş var. Bu arkadaşların hiç biri mağdur olmayacak. Geldiğimiz zaman seçilip, kooperatifinde yönetimini alacağız ve en iyi şekilde yapılması için en büyük gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“FETÖ’CÜLERİ BEN Mİ YAZDIM GETİRDİM,  DEVLET KİMİN NE OLDUĞUNU SENDEN BENDEN İYİ BİLİYOR”

 Ticaret Odası Başkanı Mamut Hiçyılmaz’ın, “Asıl Ömer Gülsoy’u FETÖ’cüler seçti. FETÖ’cü GESİAD üyeleri ona oy verdi.  17 fazla oyunuz var” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine cevap veren Gülsoy, şöyle konuştu: “Meclis başkanlığı seçimlerinde 92 kişi oy kullandı. 98 kişi meclisimiz var bizim. 47 oy aldık. Biz 17 oy fazla almış olduk. Uzaydan mı gelip verdiler bana o oyu. Gökten zembille mi gelip verdiler o oyu. Bu 17 kişi kendi grubundakiler. Mecliste kimin ne oy verdiğini nereden bilebilirsiniz. FETÖ’cüler seçti derken o FETÖ’cüleri ben mi yazdım getirdim? Nezaket diyoruz. Mehmet Filiz’in istifasını isterken, söylediklerinizin arasında meclis üyelerinden bir tanesi size de aynı şey olursa ‘istifa eder misiniz’ dedi. Bu arkadaşlar tartıştılar birbirine girdiler. Biz de dedik ki arkadaş biriniz istifa edin basına malzeme olmayalım dedik. Şehrimiz, odamız zarar görüyor dedik. Sonra bir şeyler oldu istifa etti, gitti. Biz bir şey demiyoruz bir gün belden aşağı bir şey vurmadım. Arkadaşın biri sordu, ‘aynı şey olursa istifa eder misiniz’ diye. Gözaltına alındı 18 gün tutuklu kaldı, çıktı, geldi. Geçmiş olsun dedik. Arkadaşlar bir imza toplayalım istifasını isteyelim dediler. Ben de tamam siz imzayı toplayın bana dilekçeyi verin ben de okuyum, gündeme almayım dedim. Ya bu bir nezakettir. Bu benim şehrimi çok sevmem, odama zarar gelmemesini istememdir. Gündeme alsam oylamaya sunacağım, tartışma çıkacak. Sonraki meclis toplantısında bir daha. Meclisimi neden huzursuz edeyim. Devlet kimin ne olduğunu senden benden iyi biliyor. Su akar yolunu bulur dedim gündeme almadım koydum şuraya. Bu bir nezakettir, bu benim nezaketim.”

“17 TANESİ FETÖ’CÜYDÜ YA,  BAĞ EVİNE DAVET EDİYORSUNUZ”

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu güne dair yaşanan bazı tartışmalarla ilgili de konuşan Ömer Gülsoy, “O gün bağ evindeydim, ama kendi bağ evimdeydim, dünürümle oturuyordum. O ara arkadaşım mesaj attı öyle öğrendim. Gece 12’ye kadar TV’den takip ettik. Sonra kalktık meydana gittik. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin. Ben Hiçyılmaz’a davetli değildim. Birinci günkü davete değil de ikinci güne davetliydim. Hani 17 tanesi FETÖ’cüydü ya. Sonra bağ evine davet ediyorsunuz. O gece bağ evinde olmalarıyla alakalı bir suçlamam yok ama evine de davet ediyorsunuz. İşinize gelince öyle gelmeyince böyle” dedi. “Geçmişte de söyledim şimdi de söylüyorum, Ticaret Odası’nda biz bir siyasi partinin meclisini oluşturmuyoruz. Biz Ticaret Odası’nın üyesi olan tacirlerin oyuyla geliyoruz” diyen Gülsoy, “Standardımız ne bizim toplumun kabul gördüğü siyasi görüşü olan arkadaşları yazdık. Tavsiye ile yazdığımız 3-5 arkadaş oldu tabii ama araştırdık . Kimsenin telkiniyle, baskısıyla kimseyi yazmadık. 40 komitede komitelerim var. 40’ı da dolmuş durumda. Yoğun bir talep de var. Bizim vurgumuz birlikte güçlüyüz. Burası ticaret erbaplarının üye olduğu, aidat verdiği yarı resmi bir kuruluş. AKP’den, BBP’den, CHP’den var. Eğer biz burada ayrımcılık yapacak olursanız burada hizmet edemezsiniz” şeklinde konuştu.

“MECLİS ÇALIŞSIN DİYE UĞRAŞTIK”

Ticaret Odası’nda bütçenin kabul edilmediği toplantıya yönelik soruyu da yanıtlayan Gülsoy, “İsteseydim o bütçe geçmezdi. En basit yol, iki tane başkan yardımcım var bir tane katibim var. Soran olursa işim vardı gittim. Kasıt olsaydı son 2 senedir evlere şenlik bir meclis olmuştu. Eğer isteseydim bu ayki meclis toplantısına gelmiyorsunuz, desem gündem açamazsınız. Hiçbirini yapmadım. Meclisim çalışsın. Meclisim zarar görmesin. Ben nezaketi hiç elden bırakmadım. Bütçe görüşmelerinde fasıllarda yanlışlık vardı. O gün meclis toplantısında itirazlar oldu. Şubat ayı toplantısına kaldı. Orada da madem bütçe yanlış değildi neden değiştirildi” dedi.

“KAZANAN KAYSERİ OLACAK DİYORUM BİR TEMİZLİK OLACAK DİYORUM”

Programda “Kazanan Kayseri olacak diyorum bir temizlik olacak diyorum” ifadelerini de kullanan Gülsoy, şunları söyledi:  “Eğer sizin söylediğiniz gibi bir şey olursa ona ihtimal vermiyorum Allah’ın izniyle hepsini alacağız. Grupların hepsindeyiz 40 grubunda hepsinin tamamlamış durumdayım. Arkadaşlarım da çalışıyorlar. Ulaşmadığımız bir üyemiz kalmayacak inşallah. 14 Nisan akşamı da netice de karşımıza çıkacak. Sizin söylediğiniz gibi bir şey olursa üstüne bastırarak söylüyorum. Ayrıştıran ve kayıran olmayacağım diyorum. O zaman gelin arkadaşlar der meclis aritmetiğine bakar bu arkadaşlarla gereken neyse makul bir şey yaparım. Bu teklifi yaparım. Çoğunluk bende de olsa yaparım ama buna fırsat kalmadan hepsini alacağız diyorum.”

“KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYACAĞIZ, AMA…”

Oda çalışanlarına yönelik personel politikası ile ilgili de açıklama yapan Gülsoy, “74 personel var tek tek dolaştım seçime bulaşmayın işinizi yapın. Üyelere iyi hizmet edin, güler yüzlü olun. Yönetimler gelir gider. Seçime bulaşan olursa, taraf tutuyorsa benim üyeme zorluk çıkarıyorsa şapkasını önüne koysun. Fazlalık var mı var çıkarayım mı? Seçilip gelirsek kimsenin ekmeği ile oynamayacağız ama kriterlerimiz var. Siyasi görüşü ayrıymış şuymuş buymuş yok bizde. Yeter ki işini düzgün yapsın. İşini iyi yapan başımın tacıdır” dedi. Gülsoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimleri ile ilgili görüşünü de programda açıkladı. Gülsoy, “Sayın Rifat Bey bizim bir birlik başkanımız. Gittiği yerde bir Kayseri adı geçiyor. Bu sevdiğim bir özelliği. Her adaya aynı mesafede kalır. Gönülden desteklediğimiz mutlaka biri var. O da ben mi diğeri mi burada bir beyanda bulunamayız” ifadelerini kullandı. Haber: Cafer ZENGİN