AKP Grup Başkanvekili Elitaş sert konuştu

AKP Grup Başkanvekili Elitaş sert konuştu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyesevler Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryeri açılışa katılan Ak parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ak Parti ve MHP arasında kurulan milli mutabakat komisyonunun seçimler ile ilgili aldığı kararlar hakkında bilgiler veren Elitaş, İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceği yönünde sert ifadelere yer verdi. “Biz kişiye ve partiye özel bir kanun çıkaramayız”diyen Elitaş, beceriksizliklerini mağduriyete dönüştürmeye çalıştıklarını dile getirdi.
100 BİN İMZAYI İLÇE SEÇİM KURULUNDA TOPLAYACAKLAR
Kocasinan belediyesi tarafından yaptırılan Erciyesevler Sosyal Tesisleri ve Kapalı Pazaryeri açılışa katılan Ak Parti grup başkanvekili Mustafa Elitaş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ak Parti ve MHP arasında kurulmuş olan milli mutabakat komisyonun seçimler ile ilgili çalıştıklarını dile getiren Elitaş, 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlerin ilçe seçim kurullarında imza toplaması gerektiğini açıkladı. Elitaş şunları söyledi: “ Ak Parti ve MHP yaptıkları toplantıda milletvekili seçimlerin yenilenmesi Cumhurbaşkanı seçimleri yapılması kararı alındı. Mecliste 388 milletvekili vardı. 388’den 304 bizzat katıldı. MHP milletvekilleri tamamen katıldılar. Milletin hakemliğin müracaat etme kararı aldık. En büyük hakem millettir dedik. Ak Parti ve MHP arasında kurulmuş olan milli mutabakat komisyonu seçim kanunu ile ilgili uyum yasasını çalıştılar. Bunu da Anayasa komisyonu başkanlığına ilettiler. Anayasa komisyonu başkanlığı 23 Nisan Pazartesi günü toplanacak, 10 madde halindeki görüşülecek. Bu seçim kanunundaki değişiklikleri de gündeme gelecek. Burada esas olan 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olması önündeki sakıncalar ve engeller ne ise onun düzeltilmesini, tesis eden bir kanun maddesi. 100 bin imza nasıl verilsin. Meydana masa kurulsun orada herkesten imzamı alınsın. Yoksa noterden mi yapılsın. Yada seçim kurullarında mı olsun tartışmaların sonunda milli mutabakat komisyondaki arkadaşlar bizim göndermiş olduğumuz teklifi değerlendirdiler ve vatandaşın seçmenin kayıtlı olduğu ilçe seçim kurulunda daha önce adaylıkları tespit edilmiş, aday olmasını uygun olmuş kişilere ben bunun adına imza veriyorum diye toplayacaklar. Ve bunlar ilçe seçim kurullarından yüksel seçim kuruluna gönderilerek bildirilecekler. Yüksek seçim kurulu 100 bin imzayı tamamlayan cumhurbaşkanı adayının adaylığını ilan edecek 24 Haziran tarihinde de gideceğiz hem cumhurbaşkanı adayına hemde milletvekillerine oylarımızı kullanacağız.”dedi.
2 OY PUSULASI TEK ZARF İÇİNDE KONULABİLECEK
 “24 Haziran’da Cumhurbaşkanı için bir pusula, milletvekilli için bir pusula. “diyen Elitaş, pusuların ayrı olmasına rağmen aynı zarf içerisinde kullanılabileceğini dile getirdi. Elitaş şunları söyledi: “ İttifakta hangi partiye verirseniz verin birlikte sayılıyor. Cumhurbaşkanı pusulası ile milletvekili pusulası ayrı ayrı olmasına rağmen aynı zarfta kullanılabiliyor. Vatandaşlarımız bu konuda özel hassasiyeti gösterecektir. Bu konular ilk defa açıkladığımız konular. Diğer siyasi partilerde bu konuyu bekliyorlar. “dedi.
BASKIN SEÇİM DİYENLER SEÇİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR
Elitaş, baskın seçim eleştirilerine de sert bir dille cevap vererek, “Seçimler derhal olmalı diyenler şimdileri seçimi engellemek için uğraşıyor.”diye konuştu.
Elitaş açıklamasına şöyle devam etti: “ Bakın bu günlerde çeşitli tartışmalar oluyor. Baskın seçimdi, erken seçimdi, acil seçimdi. 3 Kasım 2019 diyordunuz niye birden bire 24 Haziran seçimini yaptınız. 15 Temmuz diyordunuz diye bizi eleştirenler geçmişe dönüp baktığınızda, seçimler hemen olmalı, derhal olmalı, sandıktan kaçan şerefsizdir diye hitap edenler bugün seçimlerin engellenmesi için gizli kapaklı perde arkasında, arka odalarda seçimlerin ertelenmesinden ve milletin huzuruna çıkmaktan kaçıyorlar. Bugüne kadar seçimlerden aldıkları dersten bir daha alacağız diye düşündüklerinden dolayı bunu engellemeye çalıştılar. Millet iradesinin önünde kimsenin durması mümkün değil. “dedi.
YENİ KURULMUŞ PARTİ KUSURA BAKMA BİR SONRAKİ SEÇİME HAZIRLANIN
Konuşmasında seçime girip giremeyeceği tartışılan İYİ Parti’yi de eleştiren grup başkanvekili Elitaş, “Yeni kurulmuş parti o da kusura bakma bir sonraki seçime hazırlanması gerekir.”dedi. Elitaş şöyle devam etti: “ Diyorlar ki birkaç parti seçime giremeyecekmiş. Türkiye’de 96 kurulmuş parti var. Bu partiler hem an seçime hazır olmaları gerekir. Yeni kurulmuş parti o da kusura bakma bir sonraki seçime hazırlanması gerekir. Hele bir parti ile ilgili konuşuyorlar. Neymiş seçim konundaki bu 6 aylık süre insin mi inmesin mi? Biz kişiye ve partiye özel bir kanun çıkaramayız. Ortadaki usuller ne ise o usuller çerçevesinde bizim süreci devam ettirmemiz gerekir. İfade edilen parti 2 seneye yakın zamandır kuruldu. Hadi seçim, hadi seçim diye ifade etti.”diye konuştu.
MAĞDURİYET YARATIP HALKI KANDIRMAK İSTİYORLAR
İYİ Parti’nin bir mağduriyet ortaya çıkartmak istediğini de dile getiren Elitaş, “Kendi beceriksizliklerini mağduriyet olarak göstermeye çalışıp halkı kandırmaya çalışıyorlar.”ifadelerine yer verdi. Elitaş açıklamalarına şöyle devam etti: “ Ama tembellik yapmışlar, çalışmamışlar kanundaki süre içerisinde Yargıtay Cumhuriyet savcılığına müracaat etti. 2 yıldır büyük kongresini yapamadıysa, Türkiye’nin 81 vilayetinde 41’inde örgütlenemediyse, bize 15 Temmuz’da seçim yapılacak mı diye meydanlarda, kürsülerde sallayan bir parti 15 Temmuz’da seçim olsa dahi seçime girme hakkını elde edemiyorsa bu süreçten vatandaş nezdinde bulamadığı kabulden bir mağdur ortaya çıkararak bizim partimizi seçime sokmuyorlar diyerek mağdur edebiyatı yapmak için yaptığı gayretten başka bir şey değil. Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı var. 100 bin imzayı toplarsın cumhurbaşkanı adayı olursun. Milletvekilli seçilme hakkı da var. Gidersin partinin gölgesi altında, girersin listesi altında çok sevdiğiniz beraber olmaktan gurur duyduğunuz, gizli gizli ittifak söylemlerinde bulunduğunuz HDP’nin gölgesi altında girersiniz oradan milletvekili çıkarma şansınız da var. Ya da müttefik olmaya gayret ettiğiniz Cumhuriyet Halk parti ile birlikte 3’lü koalisyon, ikisi HDP ve CHP resmi koalisyon sizde arasında gayri resmi ortak listesinde yer alırsınız. Bunda engel yok. Eğer sizde bir cevher varsa o mutabakat çerçevesinde sizi birileri davet eder. Esas olarak ifade etmeye şey kendi beceriksizliklerini mağduriyet olarak göstermeye çalışıp halkı kandırmaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki, 2002’den bu tarafa bugüne kadar halkı kandırmaya çalışanlar her zaman yanılmışlardır. “dedi.