'Benim Olduğum Yerde Hırsızlık, Yolsuzluk Olmaz, 1 TL Bulun İstifa Ederim'

'Benim Olduğum Yerde Hırsızlık, Yolsuzluk Olmaz, 1 TL Bulun İstifa Ederim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette iddialı açıklamalar yapan Ertekin, "Benim olduğum yerde israf, haksızlık ve hukuksuzluk olmaz. 5 milyarlık yerde 1 TL haksız kazanç bulun istifa ederim” dedi.

 Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Boydak Holding’in Kayseri için önemli olduğunu dile getirdi.

Daha sonra konuşan Boydak Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili olarak,  “Ben benim hakkımda yazılan çizilenlerle üzülmemeyi öğrendim ”dedi.

 “LÜKS” İDDİALARINA YANIT VERDİ

 “Lüks hayat yaşıyor ve lüks araçlara biniyor" yönündeki eleştirilere de yanıt veren Ertekin, “15 araç alındı” iddialarını da yalanlandı ve “Benden önce alınmış araçlar” dedi.

Ertekin,  “TMSF beni 27 Aralıkta bu göreve getirdi. Burada görev yapan insanların buradaki bütün külfetlere katlansınlar. 7/24 burada olsunlar, Cumartesi-Pazar evine gitmesin. En profesyonel şekilde burayı yönetsin, en iyi metotlarla burayı yönetsin. Sonuna kadar bu düşüncedeyim. Ama iş o şirketlerin menfaatlerinden istifa etmeye geldiğinde ise kuru ekmek yenmesi isteniliyor. Şu anda Boydak Holdingin bünyesindeki 35 şirketin, 14 tane şirketten 7’i ilk 500’ün içinde. HES Kablo 2 milyar ciro yapıyor. Bu gün İstanbul’da, Ankara’da Bursa’da 2 milyar ciro yapan şirketlerin genel müdürleri en lüks otomobillere biniyor. Merkez Çelik 1 milyar 600 milyon TL ciro yapıyor. 15 araç alınmış deniliyor. Bu araçların alındığı tarih 6 Aralık. Ben 27 Aralık tarihinde göreve geldim.  Her şeye zaman perspektifinde bakılmalı. Boydak Holdingde benim 6. ayım, çok hızlı olaylara nüfuz ettik ve şirketi yönetebiliyoruz. Ama normalde bir iki ayda nüfuz edilebilecek kadar küçük bir yapı değil. 35 tane farklı yapılarda sektörler ve genel müdürler bulunuyor. Lokasyon olarak Diyarbakır, Bursa, Adapazarı, İstanbul, yurt dışında Rusya’da üretim tesisi, Amerika’da depo, Ukrayna’da fabrika var” diye konuştu.

“BENİM OLDUĞUM YERDE HIRSIZLIK OLMAZ”

İddialı açıklamalar yapan Ertekin,  “Benim olduğum yerde hırsızlık olmaz, benim olduğum yerde arsızlık olmaz” ifadeleri ile dikkat çekti.

Ertekin, şunları söyledi: “Ben ne olduğumuzu çok iyi biliyorum. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim ki, benim olduğum yerde hırsızlık olmaz, benim olduğum yerde arsızlık olmaz, benim olduğum yerde namussuzluk olmaz, benim olduğum yerde israf olmaz, benim olduğum yerde haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik olmaz. Bununla ilgili bir şey yazıyorsanız yüzde 99.9 değil yüzde yüz yalandır. Bir amacı vardır, bir maksadı vardır. Eğer o yalanı yazma niyetiniz varsa onu da açıp sorabilirsiniz. Kayseri’de böyle bir iki gazeteci arkadaş var. Ben bunu güler izliyorum ama birlikte olduğum arkadaşlarım üzülüyor. Beni üzemezsiniz. Benim birlikte olduğum arkadaşlarım üzülüyorlar. Kabul etseniz de etmeseniz de hayatta iyi insanlar var. Hayatta namuslu insanlar var. Hayatta sevilen insanlar var. Sevilen insanlar onu seven insanlar tarafından bir haksızlığa uğrayacaklar diye endişeleniyorlar. Yalan yanlış yazdığınız şeyler o insanları üzüyor. Beni üzemezsiniz, beni etkileyemezsiniz. Benim üzerimden tehdit ve şantaj yapıp pazarlığa giremezsiniz. Ben o arkadaşa basın toplantısında cevap vereceğim. Kendi kelimeleri ile cevap vereceğim.”

 “BOYDAK HOLDİNG DE BENİM 6’NCI AYIM”

Ertekin, İş Güvenliği sözleşmesinin iptal edilmesi konusuna da açıklık getirdi.

Ertekin, “İSG ile ilgili bu konunun taşere edilmesi yanlış. Zamanında bu işi taşere etmişiz. Boydak Holding de benim 6’ncı ayım. Çok hızlı olaylara nüfuz ettik ve şirkete hakim olduk. Bu kadar büyük yapıda siz istiyorsunuz ki, her şeyi bileyim. Bu konuda iş güvenliği işini önceden dışarıdan alınıyordu. Bu konuda bende bir çalışma yaptırdım. Bugün dışarıda bir firmaya verilmiş onu veren de ben değilim. Benden önce verilmiş. Hazırlanan raporlarda aradaki farkın büyük olduğunu gördük ve hızlı bir şeklide sözleşmede fesih maddesi var ise sözleşmeyi fesih edin dedim. Bu işi neden Kayseri’de bir firmaya da vermemişler dedim” dedi.

“FETÖ İLE İLGİLİ KÜÇÜCÜK BİR İŞLEM DAHİ OLSAYDI O ŞİRKETLE ÇALIŞMAZDIM”

 Boydak Holdingin tedarik ettiği firmalara yönelik de ortaya atılan FETÖ iddialarına yanı veren Ertekin, “FETÖ ile ilgili küçücük bir işlem dahi olsaydı o şirketle çalışmazdım”  dedi. Ertekin, şöyle konuştu: “7 binden fazla tedarikçi var. Tedarikçi olarak çalıştığımız firmanın ortaklarından sadece birisi ilgiliydi. Fakat şirketin tüzel kişiliğinin her hangi bir soruşturma, herhangi bir araştırma, herhangi bir takip yok. Eğer bu şirketin üzerinde bu iş olmuş olsaydı o kadar çok çıkmaza girecektim ki, o adamların yaptığı camı yapabilen ikinci bir tedarikçi yok. Maalesef tek kaynak bu adamlar. Eğer şirket ile ilgili olsaydı ne yapardım bilmiyordum. FETÖ ile ilgili küçücük bir işlem dahi olsaydı o şirketle çalışmazdım. İnsanlar her olayda duruşlarıyla saflarını belli ederler. Eminin Kayseri’de 17-25 Aralık’a kadar Boydak ile ticaret yapabilen ama 17-25 Aralık’tan sonra delikanlı duruşu gösterdiği için Boydak’ın dışına atılan bir sürü insan var. Ama 17-25’ten sonrada çalışmaya devam eden bir sürü insan var. Eğer ben seçme hakkım olsa 17-25’te dışarıya atılanları bugün ben içeriye alırdım. 17-25’ten sonra devam edenleri de bir süre sizde bekleyin birileri ekmek yesin derdim”

“1 TL BULUN İSTİFA EDERİM”

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “5 milyarlık satım ve alım yapılan şirkette, şunu şuradan al, şunu şuradan sat dediğim 1 TL bulun istifa ederim" ifadelerini de kullandı.

CEO Ertekin, “Normalde 5 milyar lira alım ve satım yapan grubun başına CEO olarak geliyorum. Ne paralar kazanılır. Onu oradan alırsın bunu buraya satarsın. 6 ayın dolu dolu geçti. Herhangi bir genel müdüre sorun, bir tane şunu da şuradan al demiş miyim?  Bir tane bunu da buraya sat demiş miyim? Bakın bir tane örnek bulun. 5 milyarlık satın almada bir liralık böyle bir örnek bulun ben istifa edeceğim. Bakın tedarikçi değişikliği risk” ifadelerini kullandı.