BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE 11 BELEDİYE BÜROKRATI 'KAMU ZARARI' SAVUNMASI YAPTI!

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VE 11 BELEDİYE BÜROKRATI 'KAMU ZARARI' SAVUNMASI YAPTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak eski Başkan Mustafa Çelik döneminde yaşandığı öne sürülen ve kamuoyuna da  ‘belediye meclis üyelerine Sayıştay tarafından zimmet çıktı’ şeklinde yansıyan gelişmelerin ardından o dönem görev yapan 68 belediye meclis üyesinin yanısıra 11 bürokrat ve daire başkanı konuyla ilgili savunma yaptı. 
 KAYULAŞ’a aktarıldığı ifade edilen ve Sayıtay denetimine takılan toplam 64.533.993,99 TL’nin ‘kamu zararı’ olarak raporda yer aldığı ifade edildi. KAYULAŞ’a özel halk otobüsleri ve raylı sistem konusunda yapılan bu ödemenin Sayıştay denetimine inceleme yapan müfettişlerce ‘kamu zararı’ olarak yansıtılmasının ardından Büyükşehir’de hareketli saatler yaşandı. Konuyla ilgili olarak o dönem mecliste görev yapan meclis üyelerinin yanı sıra belediye bürokratlarının da denetçilere savunma verdiği belirtildi. 
Konuyla ilgili olarak haber merkezimizin sorularını yanıtlayan dönemin Belediye Meclis Üyelerinden Osman Koç, söz konusu durumun kamuoyuna eksik, yanlış aktarıldığını ifade ederek, ‘Kamu yararı olan bir konu ne yazık ki farklı bir şekilde kamuoyuna aktarıldı’ dedi.
‘AMACIMIZ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZE ULAŞIM DESTEĞİ SUNMAKTI’
Kendisinin de söz konusu olayla ilgili savunmasını yaptığını kaydeden Koç, ‘2018 yılının Nisan ayında yapılan Meclis toplantısında şehit aileleri, gazilere ücretsiz taşıma, öğrencilere indirim yapılması vs gibi konular gündeme geldi. Bu da meclisten geçti. Yani amaç şehit ailelerine, gazilere ücretsiz ulaşım desteği verilmesine yönelikti. Tabi bunu yaparken özel halk otobüsü esnafını da mağdur etmemek amacıyla, onlara destek verilmesi de gerekiyordu. Biz de o dönem hem çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize destek vermek, ama bunu yaparken de esnafı da mağdur etmemek için bu yönde bir karar aldık. Bu çalışmadan ötürü de 64 milyon üzerinde bir rakam 2019 ocak ayında aktarılmış ve konuyla ilgili ulaşım ödemeleri yapılmış. Yani tamamen iyi niyetle yapılan bir iş, ancak Sayıştay denetiminde mevzuata aykırı bulunmuş. Ortaya da kamu zararı olduğuna dair bir durum çıkmış.’ diye konuştu.
‘KAYSERİ’NİN YANI SIRA DİĞER 29 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE AYNISINI YAPMIŞ’
Diğer yandan Osman Koç, bu uygulamanın sadece Kayseri’de değil, aynı zamanda diğer 29 Büyükşehir’de de yapıldığını ve o belediyelerde de bu yönde konuların gündeme geldiğini söyledi. Koç, ‘Ortada niyet belli, yapılan belli. Kötü bir niyet yok. Bizler de bu kapsamda giderek savunmamızı yaptık. Kamuoyuna aktarıldığı gibi farklı niyetlerle yapılmış bir durum söz konusu değil. Tek amacımız vatandaşımıza, şehit yakınlarına ve gazilere ulaşım desteği sunmaktı. Sosyal belediyeciliğin de gereği budur. Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ettik. Bu uğurda mücadele ettik’ dedi.