Bedir: 'Enkazın başında herkes ağlasa ne olur ağlamasa ne olur?'

Bedir: 'Enkazın başında herkes ağlasa ne olur ağlamasa ne olur?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, dünkü Gazeteciler cemiyeti ziyaretinde takımın mali durumu hakkında da açıklama yaptı. Bedir, denk kulüplere göre iyi durumda olduklarını söyledi.

Bedir, “Galatasaray maçı ile ilgili deplasmanlar konusunda da buradan gidecek taraftarlar ve oradaki derneklerle ilgili  çalışma yapıyoruz. Bunu da tartıştık. 20 -30 bin taraftarı olan büyük takımların o statlarına taraftarı götürmek veya orada 1-2 bin şehirci olsa ne olmasa ne gibi bu işin psikolojik taraflarını da tartıştık. Sonra dedik,  takım neredeyse seyirci orada, yönetim orada olsun. Yardımcı olalım bu alışkanlık devam etsin dedik. Gurbette insanlar bize ve futbolculara nefes oluyor.  Bunun yanında yeni aldığımız futbolcularımızın, transferlerimizin şu anda bu ayla ilgili ekonomik taleplerini karşıladık, aldılar alacaklarını. Eski futbolcularımızın da denk kulüplerimize baktığımız zaman ki borcumuz yok demiyorum ama en azından söz söylemeyecek durumdalar. Ama ağırlıklı olarak geçmişe yönelik birikmişler ödendiği  için geçmişten kalan alacakları da var. Ama artık iyice bir maaş seviyesine indi diyebiliriz. Teknik heyet ve futbolcularımızın  Fenerbahçe yani son maç primleri dahil olmak üzere sanıyorum, itiraz edebilecekleri bir şey yok, ama yine de itiraz edecekleri bir şeyler olabilir de, bunlarda  olabilecek şeyler. Oynatıyorsanız, söz vermişseniz ödeyeceksiniz zaten bu bir marifet değil.”

 

“Enkazın başında herkes ağlasa ne olur ağlamasa ne olur?”

Kayseri kamuoyuna seslenen ve kısır tartışmalardan uzak durulması gerektiğini belirten Bedir, “Kayserispor’u seviyorsanız, Kayserispor’un bir yerlerde olması istiyorsanız Galatasaray’ı nasıl yeneriz, nasıl puan alırız? bunu düşünmeliyiz. Kayserispor’u burada tutamazsak, oturduğumuzun, kalktığımızın,  birlik beraberliğimizin anlamı kalmaz. Yaptıklarımızın anlamı kalmaz. Şehirdeki bir kişiyi de küstürsek zararı kulübe geliyor. Enerjimizi tek hedefte toplamalıyız. Yoksa enkazın başında herkes ağlasa ne olur ağlamasa ne olur? Bırakalım çınar, yeşersin, açsın sonra neden geç açtı diye konuşalım” dedi.

 

“PROFESYONEL TAKIMIN BAŞINA GETİRDİĞİNİZ TEKNİK DİREKTÖRDEN DAHA EĞİTİMLİSİNİ ALTYAPILARA GETİRMEK LAZIM”

 

Altyapı ve pilot takıma yönelik de çalışmaların sürdüğünü, bu konuda projeler hazırladıklarını da söyleyen Bedir, ancak şu an önceliklerinin farklı olduğunu kaydetti.

Kayserispor Başkanı Bedir, şöyle konuştu: “Günü kurtarma derdimiz yok. Bu nedenle alt yapı ve pilot takım ile ilgili de çalışmalarımız var. Yeni yapılan tesisler var, aşağıda yarım kalmış, sıkıntılı durumda olan.  Oranın derhal tamamlanması lazım. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanımız ile Çevre ve Şehircilik bankımızla görüşmelerimiz olacak, konu gündeme gelecek. Oralar  bir şekilde tamamlanacak. Mevcut bina bir şekilde değerlendirilecek. Erciyesspor meselesi var. Erciyesspor’un bazı sıkıntıları var. Herkes  ekonomik  ve idari, kayyum konusunda yaşanan sıkıntılara bakıyor. Ama Erciyesspor’un sportif olarak da Kayseri’ye bir takım faydalar sağlaması lazım. Bizim 3’ ligde bir takım, alt yapıda bir takım, federasyonun da rezerv takım gibi düşünceleri de var. Bunların hepsinin olması için önce tesis, sonra ciddi eğitmenler gerek. Bana göre profesyonel takımın başına getirdiğiniz teknik direktörden daha eğitimlisini aşağılara koymak, daha fazla kaynağı oralara aktarmak gerekiyor. Bunlar hepsi ayrı proje ama dönüp dolaşıp şartlar gereği pazar günkü rüyayı görüyoruz. Pazar günü Galatasaray maçı var. Rahat nefes alacağımız duruma gelmeliyiz. Şu an bu yöndeki çalışmalarımızı kamuoyuna deklare edecek durumda değiliz”

 

Diğer yandan ziyarette Kayserispor Başkanı Erol Bedir,  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’a takımın atkısını hediye etti. Cemiyet Başkanı Kösedağ da yeni yönetime başarılar dileyerek, “İnşallah Kayserispor yeni yönetimle sıkıntılı süreci atlatacak ve daha iyi yerlere gelecek. Bizler de bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN