Başkan Nursaçan'dan Regaib Kandili ve Nevruz Bayramı mesajı

Başkan Nursaçan'dan Regaib Kandili ve Nevruz Bayramı mesajı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Regaib Kandili ve Nevruz Bayramına dair yazılı açıklamada bulundu.
Regaib Kandili ile birlikte rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğini söyleyen Başkan Nursaçan, Bu kutsal geceyi vesile bilerek, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, ihtiraslarımızı dizginleyip, küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalıyız. Hoşgörü, sevgi ve saygıyı bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslâm dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenâb-ı Mevlâ’ya niyaz ediyorum" dedi.

"Nevruz baharın ve bereketin sembolü"
Nevruz Bayramının ise baharın ve bereketin sembolü olduğunu belirten Nursaçan, Nevruz huzur içinde, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatır. Milli birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmanın sağlanmasında da önemli yer tutan Nevruz’un, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik hukuku içinde kutlanması, millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. İnsanlığı bir arada tutan ortak değer ve ideallere en çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde, Nevruz Bayramı’na yaraşır şekilde kardeşlik, hoşgörü, anlayış ve paylaşım duygularımızı güçlendirip, herkes için iyilik isteyen sesimizi yükseltelim" ifadelerini kullandı.