Başkan'dan Master Chef'e Cıvıklı Tepkisi: 'Kayseri değil, Develi Cıvıklısı' diyeceksiniz!

Yemek programında yapılan Cıvıklı Develilileri kızdırdı. Detaylar Kayseri haberinde...

Başkan'dan Master Chef'e Cıvıklı Tepkisi: 'Kayseri değil, Develi Cıvıklısı' diyeceksiniz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yemek programında yapılan Cıvıklı Develilileri kızdırdı. Bu konuda açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, coğrafi işarete dikkat çekerek, “Cıvıklı, Develimizin pidesidir, ancak programda Kayseri cıvıklısı olarak tanıtılmıştır” dedi ve aldıkları coğrafi işaret belgesine dikkat çekti. 

'TV8 Televizyonunda yayınlanan Master Chef programının 13 Ekim Salı Günü yayınlanan bölümünde Develi Cıvıklı’mızın Kayseri Cıvıklısı diye yanlış tanıtımı yapılmıştır' diyen Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, coğrafi işarete de dikkat çekti ve cıvıklının adının Kayseri değil, Develi Cıvıklısı olduğunu dile getirdi.

'PATENTİ BİZDE'

Başkan Cabbar, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: Türk Patent Enstitüsü Markalar Daire Başkanlığı tarafından 23.01.2008 gün ve 84 sayılı yazısı ile ve Coğrafi İşaretler kapsamında cıvıklımızın “Develi Cıvıklısı” markası ile patent tescili yapılmıştır. Develi denince ilk akla gelen cıvıklımızın yanlış tanıtılmasından dolayı bizler de Develi Belediyesi olarak programın yayınlandığı 13 Ekim Salı Günü gerekli yazışmaları yaparak “Kayseri Cıvıklısı” diye yapılan hatanın “Develi Cıvıklısı” olarak düzeltilmesini talep ettik. Ayrıca “Yemek Sepeti” sitesinde de üç pideyle kıyas yapılması istenen içerikte de cıvıklımız yine “Kayseri Cıvıklısı” olarak tanıtılmıştır. Yemek Sepeti sitesi için de yine yapılan hatanın düzeltilmesi için gerekli yazışmalarda bulunduk. Herkesçe malum olan ve Develi denince herkesin aklına ilk gelen şey olan ve Develinin en önemli marka değeri olan “Develi Cıvıklımızın” yanlış tanıtılmasından büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Sadece cıvıklımız için değil, Develimize ait olan bütün marka ve değerlerimizin doğru tanıtılması için Develi Belediyesi olarak takipçisi olmaya devam edeceğiz. Master Chef Programının ve Yemek Sepeti sitesinin de yaptıkları bu hatadan en kısa zamanda dönmelerini ve kamuoyunu doğru bilgilendirmelerini önemle rica ediyorum.

Programda cıvıklının tanıtımı 'Kayseri Cıvıklı Pide' diye yapıldı. Ancak bu Develilileri kızdırdı. 

BAŞKAN CABBAR, BELEİDYE OLARAK GEÇMİŞTE TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ'NDEN ALDIKLARI COĞRAFİ İŞARET BELGESİNİ DE PAYLAŞARAK, MARKANIN DEVALİYE AİT OLDUĞUNU SÖYLEDİ.