Başkan`dan `ittifak tartışmasın` hamlesi

Başkan`dan `ittifak tartışmasın` hamlesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“100 Bin TL yardıma Hacılar’ın ihtiyacı yok” sözü Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti ve MHP arasında tartışma konusu oldu. MHP’li Çevikel’in çıkışı ile Meclis’ten Kocasinan, Melikgazi ve Talas’a da destek çıktı. 
MHP'Lİ HACI ÇEVİKEL'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçelere 100 Bin TL destek verilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşülürken, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın bu sırada şakayla karışık “Biz dördüncü büyük ilçeyiz, bizim ihtiyacımız yok” demesi MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hacı Çevikel’i kızdırdı. Çevikel, “Hacılar benim doğduğum yer, sizin ihtiyacınız olmayabilir, ama belediyenin vatandaşın ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine özellikle Cumhur ittifakı içerisinde tartışmanın büyümemesi için erken davranan Başkan Büyükkılıç, tüm ilçelere 100 Bin TL destek verilmesini talep etti. Çevikel’in bu girişimi ile birlikte ilk etapta olmayan Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyeleri de 100 Bin TL’lik destekten faydalanmış oldu.
 
Meclis’te Plan Bütçe Komisyonu Üyesi de olan ve aynı zamanda MHP Kocasinan Belediye Grup Başkanvekilliği de yapan Çevikel, konuyla ilgili olarak, “Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında 2019 yılı faaliyet raporunun kabul edildi.  Toplam 103 maddenin karara bağlandı. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 İlçeye 100 bin TL verilme kararı alınırken, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın ‘Belediye olarak ihtiyacımız yok’ demesi üzerine söz aldım. Hacılar benim doğduğum yer, Kocasinan’da doyduğum yer. Başkanın ihtiyacı yoksa, belediyenin, hemşerilerimin ihtiyacı vardır. ‘İhtiyacımız yok’ demek, ilçede hiçbir sorunun olmadığı anlamına da geliyor ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Ben de bu kapsamda 100 bin TL Hacılar Belediyesi’ne de verilsin, Kocasinan’a da verilsin düşüncesindeydim. Bu yöndeki  konuşmamın ardından Başkan Büyükkılıç, tüm ilçelere 100 Bin TL destek verilsin talebinde bulundu. Bu talepte mecliste onaylandı. Böylece tüm ilçelerimiz kazanmış oldu.” şeklinde konuştu.