Başkan Büyüksimitci 'Nefes Kredisi KOBİ'lerimize Cansuyu Olmaya Devam Ediyor'

Başkan Büyüksimitci 'Nefes Kredisi KOBİ'lerimize Cansuyu Olmaya Devam Ediyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Büyüksimitci Nefes Kredisiyle ilgili açıklama yaptı.
Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lerimize cansuyu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi Projesi’nin 2018 yılında da yeniden başladığını belirten Başkan Büyüksimitci, “Aylık 0,99 maliyet ve 12 ay vade imkânı ve bu vade 6 ay anapara ödemesiz takip eden 12 ay aylık eşit taksitler ile olmak üzere toplam 18 ayda geri ödemesi yapılacaktır. Türkiye genelinde yaklaşık iki üç ay içerinde 50 bin Oda-Borsa üyesinin faydalanması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisi’nin kullanılabileceği bankalar ise Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak belirlendiğini” söyledi.
Kredi sürecinden de bahseden Başkan Büyüksimitci “TOBB üyesi KOBİ, Odamıza gelerek, TOBB Nefes Kredisi başvurusu için faaliyet belgesi isteyecek, alınan belge ile Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank’a şubesinden dileği birine giderek başvuruda bulunacak, bankalar ise başvuruyu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğunu değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanırsa, bankalar KOBİ’ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaklar” dedi.
KOBİ’lerin düşük faizin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacağının altını çizen Başkan Büyüksimitci sözlerine şu şekilde devam etti, “Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak, dolayısıyla bankalar 48 TL’nin üzerinde masraf almayacaklar. KOBİ’lerimizim asgari limit 50 bin TL iken, en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler ve bu krediyi 6 ay anapara ödemesiz takip eden 12 ayda aylık eşit taksitler ile ödeyecekler”