Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesine aday olacak mı: Yük varsa çekerim!

Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesine aday olacak mı: Yük varsa çekerim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gündemde yer alan konularla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 38 Kent TV’de Kent Meydanı programına katılan Büyükkılıç,3 dönem kuralının kendisini etkileyip, etkilemeyeceği sorusuna, “Melikgazi boyutunda geçerli olup olmayacağını değerlendirecek olan partimizdir, ama istisna da olabilir Kimseyi zorla başkan yapmazlar” dedi.

Kamuoyunda yine konuşulan “Büyükşehir adaylığı” tartışmalarına da değinen Büyükkılıç, “Uyumlu çalışma yaklaşımı ile konumu durumu bilinen bir insan olarak bana yük varsa çekerim. Bizim bulunduğumuz makamlar bölüşüm makamı değil, kimse kimseye bir şey bağışlamıyor. Partimiz kamuoyuna kulak veriyor, çalışmalara bakıyor” diye konuştu.

Diğer yandan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile aralarında bir çekişmenin olup, olmadığı yönündeki soruya da yanıt verdi. Büyükkılıç, “Yazılana itibar edecek olsak birbirimizin yüzüne bakmayacak hale getirecekler. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ben üzerime alınmıyorum dedim. Benim açımdan açılmamış bir sayfaydı kapandı.” ifadelerini kullandı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 38 Kent TV’de Kent Meydanı programında çarpıcı açıklamalar yaptı. 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Kayseri Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Başkan Büyükkılıç, kamuoyunda konuşulan konulara açıklık getirdi.

“MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN AÇTIĞI İLDEM KOOPERATİFİ KONUSUNDAKİ DAVA LEHİMİZE SONUÇLANDI”

MHP’li bazı Meclis üyelerinin bir süre önde yargıya taşıdığı İldem Kooperatifi arsası ile ilgili soruyu yanıtlayan Büyükkılıç, mahkemenin kendileri açısından olumlu sonuçlandığını söyledi.

Büyükkılıç, “O dava bizim lehimize sonuçlandı. Bizimle alakası olmayan bir konuydu. 2013’lü yıllarda Yeşilyurt tarafında yapılmış olan bir planlama Büyükşehir tarafından. 140 parselin satışı söz konusu. Talip olan İldem Kooperatifi ve üçlü konsorsiyum. Planlayan ve encümen marifetiyle satan Büyükşehir Belediyemiz yasal uygulamalarla. 2013’te oluyor bizimle yine alakası yok. Büyükşehir Belediyesi satıyor. Kooperatif biz 10 Bin üye diye çıktık talip olduk. İhale kooperatifte kalıyor. Bizim üyelerimiz bir kısmı ödemeyi yapamadı, şu kadarını alacağız diyor. Sonra o konsorsiyuma gidiyor kooperatif şu kalan kısmı, benim aldığım şartlarda vereyim diyor. Anlaşılıyor Büyükşehir encümen onaylıyor. Sonra şartnamesinde inşaat alanı artışı olmaksızın ‘talepler olursa Mecliste görüşülür’ diye madde koymuşlar. Yine bizle alakası yok. Sonra Kooperatif Başkan Mustafa Ağca geldi üyelerimizin bir kısmı ‘müstakil ev istiyor’ dedi. Üyelerimizin hakkını mağdur etmeden alanı değiştirmeksizin olduğu gibi koruyarak başka yere transferini istedi. Büyükşehir yapsın diye reddettik. Üçüncü kere reddedilince Büyükşehir’e yine gittiler. 5 binlik bitip, binlik için bize geldiğinde MHP’li Meclis üyesi kardeşlerimiz yaygara kopardı. Bunu alan satan FETÖcü diye. Bir baktık basın toplantısı yapmışlar, biz emniyete vilayete bilgi verdik. Talep eden kooperatif yapılan işler mevzuata uygun. Beş binliğe açmaları gerekirken binliğe açmalarının sebebi: Biz Beş binliği kaçırdık. Binlikteyken bari dava açalım dedik, diyorlar. Bir baktık dava açılmış ama dava açılmadan yaygara koparıldı. Biz neymişiz de haberimiz yokmuş, biz kendimizi bilen kendinden emin ne yaptığını bilen çok şükür tecrübesiyle birikimiyle belli olan bir insan. Kaldı ki kooperatif talep etmiş.  Dava açtılar. 4 tane madde var planlama, talep edilen konu rant sağlanıp sağlanmadığını ile ilgili Melikgazi Belediyesinin uygulamalarının doğru olduğunu prosedüre uygun olduğunu, yanlış işinin olmadığına dair mahkeme karar verdi. Ama halen yazılıyor, çiziliyor istismar ediliyor. Miraboğlu, Somyürek üçlü konsorsiyum. Firar olan Şaban Miraboğlu, İlhan da değil. Bizden talep eden onlar da değil, bizim parselimiz ayrı onların ki ayrı bizden de değil Büyükşehirden. Yapmış prosedürünü yerine getirmiş keyfi davranışla yapmıyorum deme yetkin hakkın yok. Meclisten böyle geçti ama hala bilgileri olmadığından başka türlü değerlendiriliyor.”

“4 KONU LEHİMİZE SONUÇLANDI AMA ŞOVUNU YAPMADIK”

Açıklamasında “4 konu bizim lehimize sonuçlandı ama şov yaşmadık” diyen Başkan Büyükkılıç, “4 konuyla ilgili bizim lehimize sonuçlandı, ama ne şovunu ne istismarını yapmadık. Yaptığımız çalışmaların oy birliği ile geçmesi gayretini gösteririm başkan olarak başta ben, yaptığımız iş kamu işi niye oy birliği ile geçmesin varsa bir konu görüşülür oradan çıkan karar ne ise onu uygularız. Geçmişte de faaliyet raporlarımız oy birliği ile geçerdi. Doğru işler yaparsanız karşınızdaki de doğrusunu yapar.” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’A ADAY OLACAK MI?

“ÇİZGİMİZ, TECRÜBEMİZ BELLİ, YÜK VARSA ÇEKERİM”

Kamuoyunda bazı çevrelerce dillendirilen “Büyükşehir Belediyesine aday olacak” yönündeki iddiaları da değerlendiren Başkan Büyükkılıç, bu yöndeki gelişmelerin kendisi dışında oluştuğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi, “Partimizde siyasi terbiye var. Elbette ki seçimleri siyasi partiler kazanmak kamuoyunda yer etmek için hizmet için yapar. AK Parti kurumsal bir yapısı olan bir parti. Bizlere şuraya adayım demek bile şık karşılanmaz. Bizim partimizde bir tahammül var, oluşmuş bir yapı var. Siyasi terbiye var. Biz hiçbir zaman ileri geri konuşmak durumunda olmayız. Bizlerde şuraya adayım, buraya adayım gibi konulara yorum yapmak bile şık karşılanmaz. Memduh Büyükkılıç hiçbir yere talip olarak gelmiş bir insan değil. Çizgisi belli olan, tecrübe birikimi ile en önemlisi uyumlu çalışma yaklaşımı ile konumu, durumu bilinen bir insan olarak bana yük varsa çekerim. Yoksa teşekkür ederek yük verilen, kardeşimi sırtlarım. Bizim bulunduğumuz makamlar bölüşüm makamı değil. Kimse kimseye bir şey bağışlamıyor. Partimiz daha fazla oyu nasıl alırıma bakıyor. Kamuoyuna kulak veriyor, çalışmalara bakıyor.”

 

“ÖZHASEKİ BAKANIM ‘KAYSERİ’YE KARIŞMAYACAĞIMI’ NEZSAKETİNDEN DİYOR”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, “Kayseri’ye fazla karışmayacağım” yönünde yaptığı açıklamaları da değerlendiren Büyükkılıç, “Haseki Bakanım bu işin üstadı duayeni olmuş durumda. Her ne kadar ‘Ben Kayseri’ye karışmayacağım’ dese de nezaketinden Kayseri’ye karışmak ilgilenmek durumunda. Nezaketinden öyle diyor. Haseki Bakanım ister istemez görüşleri sorulur. Kayserili bir insan olarak da başvurulur. Kayseri ile ilgili yaklaşımımızın ne olduğu. Bu şehrin beklentisi hepsi değerlendirilecek. Ortaya çıkan sonuçta herkes iradeye saygı duyacaktır. Beni gören seçim süreci olduğu için ‘aday mısın?’ diyor. Bunlar doğal sorular. Bunların hiçbirisi bağlayıcı olmaz önemlidir. Ama yüzde yüz belirleyici olmaz teamüller kurallar belidir. Ona göre davranılır. Ak Partinin neferiyim.  Anketler yapılıyordur. Hiçbirini merak edip sormadım bakmadım ve takip etmiyorum.” şeklinde konuştu.

3 DÖNEM KURALI: KİMSEYİ ZORLA BAŞKAN YAPMAZLAR

AK Parti’de 3 dönem kuralına takılıp, takılmayacağı, yönündeki soruyu da yanıtlayan Başkan Büyükkılıç, “Partimizin tahammülleri var. Tabi ki bunu değerlendirecek olan Genel merkezimiz. Kararı da verecek olan onlar. Melikgazi boyutunda geçerli olup olmayacağını değerlendirecek olan partimizdir. İstisna da olabilir. Benim konumumda olan birisinin kendisi ile ilgili bana ihtiyaç varsa varım, bana ihtiyaç yoksa teşekkür ederim. Buralar bizim için iş bulma yeri değildir. Biz bir davanın  insanıyız. Biz partimizin bir neferiyiz. İhtiyaç var mı, olup olmadığını değerlendirecek olanda partimiz. Grup Başkan Vekilimizin açıklamasını saygıyla karşılıyorum. Daha önce de milletvekilleri için geçeriz dendi daha sonra geçerli sayıldı. Bunlara takılmamak lazım. Kimseyi zorla başkan yapmazlar. Partimiz aday koymazsa da sen beni nasıl aday koymazsın deme lüksü yok. Önemli olan birbirimize saygıda kusur etmeden işimize yolumuza devam etmek. Aday olursak hizmet ederiz, aday olmazsak aday olan arkadaşımızı sırtlarız. Onun kazanması her türlü desteği veririz. Bizdeki ana felsefe budur.” diye konuştu.

“BİZİ BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK HALE GETİRECEKLER”

Diğer yandan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile aralarında bir çekişmenin olup, olmadığı yönündeki soruya da yanıt verdi. Büyükkılıç, “Yazılana itibar edecek olsak birbirimizin yüzüne bakmayacak hale getirecekler. Yazılanlar yazanı, çizeni bağlar. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ben üzerime alınmıyorum dedim. Benim açımdan açılmamış bir sayfaydı kapandı. Benimle alakası yok dedim. Rant peşinde koşan biri olmak bize yakışmaz. Hele hele bana hiç yakışmaz. İnsanların gönlüne taht kuruyorsan, bunu kendi elinle yıkmak diye bir lüksün olmaz, olmamalı.” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN