Başkan Büyükkılıç`tan `Kayseri`de son 18 yılda 21 cami yıkıldı` cevabı

Başkan Büyükkılıç`tan `Kayseri`de son 18 yılda 21 cami yıkıldı` cevabı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Çetin Arık, bir süre önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, son 18 yılda Kayseri'de kaç caminin yıkıldığını sormuş ve yazılı cevap istemişti. Oktay, Arık'ın soru önergesine cevap vererek, yıkılan camilerin yerlerine yenilerinin yapıldığını belirtmişti. Arık, Oktay 'ın yanıtının ardından kamuoyuna "AKP döneminde Kayseri'de 21 cami yıkıldı. Bu camilerin yıkılma nedeni rant. Bu camiler başka bir iktidar döneminde yıkılsa ne olurdu?" diye sormuştu. 
İŞTE OKTAY' IN, ARIK'A VERDİĞİ YANIT
 
'KİMSENİN HAKKI DA DEĞİL, HADDİ DE' 
Arık'ın bu açıklamasının ardından tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri’de AK Parti döneminde 21 caminin yıkıldığı şeklinde gerçekle örtüşmeyen bir iddiayla zihinleri bulandırmak hiç kimsenin hakkı da değildir haddi de" ifadelerini kullandı. 
'HER YIL HAYIRSEVERLERİMİZLE YENİ CAMİLER İNŞA EDİYORUZ'
Açıklamasında, "Hemşehrilerimiz de gayet iyi bilir ki “Allah’ın Evi” olarak kabul ettiğimiz camilerimiz bizim en önemli değerimizdir." diyen Büyükkılıç, şunları söyledi: Her yıl hayırseverlerimizle birlikte yeni camiler inşa ettiğimiz gibi ecdadımızın yaptırdığı camileri de restore ederek ibadete açtığımızın onlarca örneği vardır. Gelişen imar durumları ile kapasite ve ekonomik ömrünü dolduran bazı camilerimizi de yenilerini inşa ederek daha güzel bir şekilde ibadete açtık.
Durum böyleyken Kayseri’de 21 cami yıkıldığı şeklinde akıllara zarar bir iddiayı gündeme taşımak art niyetli bir algı çalışmasından öteye gidemez. Biz çok net bir şekilde camilerimize sahip çıkarken, onları imar ve ihya ederken bu tür bir iddiayı ve sahibini kadirşinas hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyorum."
 ARIK: AK PARTİ KAYSERİ'DE 18 YILDA 21 CAMİİ YIKTI! 
Haberin detayları için TIKLAYIN