Su isyanını Kayseri'de duyuramayınca Japonlar'a duyurmuştu! Karantinaya girince bakın ne oldu?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaylada hayvanları ile birlikte kalan ve koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantina dolayısıyla hayvanlarının su ihtiyacını gideremeyen çiftçi Ömer Dede'nin su talebine anında cevap vererek, 20 ton su gönderip, 'hayvanlarını da, seni de susuz bırakmayız' dedi. Çiftçi Ömer Dede, daha önce su talebine yanıt verilmediği ve sesini duyuramadığı gerekçesiyle 'Derdimi Japonlar mı çözsün?' diyerek, konuyu Japon Büyükelçiliğine iletmiş ve Japonlar'dan da davet aldığını belirtmişti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Su isyanını Kayseri'de duyuramayınca Japonlar'a duyurmuştu! Karantinaya girince bakın ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaylada hayvanları ile birlikte kalan ve koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantina dolayısıyla hayvanlarının su ihtiyacını gideremeyen çiftçi Ömer Dede’nin su talebine anında cevap vererek, 20 ton su gönderip, ‘hayvanlarını da, seni de susuz bırakmayız’ dedi.

Sesini duyuramayan çiftçi, umudunu neden Japonlara bağladı?

Haberin detayları için TIKLAYIN


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de çiftçilik yapan, hayvanlarını Yılanlı Dağı’nda yaylada otlatan ve koronavirüs testi pozitif çıktığı için karantina nedeniyle hayvanları susuz kalan 33 yaşındaki çiftçi Ömer Dede’ye anında yardım elini uzattı. Başkan Büyükkılıç, kendisine cep telefonundan hayvanlarının susuz kaldığını ve karantinadan dolayı dışarı çıkamadığını belirten bir mesaj atan çiftçi Dede’ye tankerle 20 ton su gönderdi. Çiftçi Ömer Dede, Başkan Büyükkılıç’a zor durumda bırakmadığı için minnettar olduğunu belirterek, “Yılanlı Dağı’nda hayvanlarla birlikte yaylada kalmak için gelmiştim. Geçen hafta Salı günü rahatsızlanınca test yaptırdım, pozitif çıktı. Hayvanların yanında kendi isteğimle karantinada kaldım, suyu dışarıdan alıyordum ama karantinada bulunmamdan dolayı ayrılamadım” dedi. Başkan Memduh Büyükkılıç’a mesaj attığını ve anında karşılık verildiğini söyleyen Dede, “Hayvanların suyu hiç yoktu, tankın başında su bekliyorlardı. Memduh başkanımıza bir mesaj atayım dedim, olayın konusunu ve hayvanlarını fotoğrafını başkanımıza attım. Kendisi toplantıdaymış, Memduh başkan hemen talimat vermiş. Daha sonra telefonda konuştuk, Başkanımız ‘hayvanlarını da seni de susuz bırakmayız. Bayramınızı kutlarız, geçmiş olsun’ diye konuştu. Ardından tankerle 20 tonluk su gönderildi” ifadesinde bulundu. Çiftçi Dede, Başkan Büyükkılıç’ın bu yaklaşımı sonrası onur ve gurur duyduğunu belirterek, mutluluğunu şu sözlerle anlattı: “Arkamızda birilerinin olduğunu görmek çok güzel bir duygu. Başkanlarımız tarafından böyle bir yaklaşımda bulunmaları nedeniyle onur ve gurur duydum. Herhangi bir su sıkıntısı çekmedik. Sıkıntımı çözdüler, başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanımız Memduh Büyükkılıç’a minnettarım, beni zor durumda bırakmadı.”

DEDE, CHP İLE AK PARTİ'Yİ KARŞI  KARŞIYA GETİRMİŞTİ

Diğer yandan Kayseri'de sorunu çözülmediği gerekçesiyle Japon Büyükelçiliğinden yardım isteyen Çiftçi Ömer Dede, geçtiğimiz şubat ayında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. Dede'nin su meselesi AK Parti ile CHP il yönetimlerini de karşı karşıya getirmişti. 

AK PARTİLİ BEDİR: İŞGALCİ ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIYORLAR

Ak Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, CHP'yi, "işgalci çiftçiye sahip çıkmakla" suçlamıştı. Bedir, "Devletin orman arazisinde açma yapmış, muhtarla işbirliği halinde yalan beyanlı bir dilekçe ile bu alana su aboneliği almış, kaçak yapı inşa etmiş ve bu arazi hakkında kendisine işgal ve faydalanma suçlarından kamu davası açılmış bir şahsa sahip çıkmak CHP zihniyetinin ne kadar içler acısı duruma geldiğinin göstergesidir" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ BAL'DAN BEDİR'E YANIT

CHP İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Bal da o dönem Bedir'e yanıt vererek, şu ifadeleri kullanmıştı: Ömer Dede, AK Partililerin ileri sürdüğü gibi bir işgalci değil, üretmek isteyen, evine helal ekmek götürmek isteyen onurlu bir çiftçidir. Fransız çiftçisinden madalya alan ama Türk çiftçisini bitiren zihniyet Ömer Dede’nin sorununu da çözmemiş, çözememiştir. Ömer Dede haklı mücadelesinde yılmayarak, AK Partililerinin ezberini bozmuştur. İşte bunun için AK Partililer Ömer Dede’den rahatsızlar. Onların evine helal ekmek götüren onurlu insanlarla işi olmaz, onlar çikolata kutularında rüşvetle beslenenleri aklamak, hatta büyükelçi yaparak ödüllendirmekle meşguller. Bir de Ömer Dede kardeşimizi yalan beyanla su aboneliği almakla suçluyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı yalan beyandan söz edecekse üçer beşer maaşla tüyü bitmemiş yetimin hakkını cebine doldurdukları AK Partili eski milletvekiline, sahte diplomasına baksın… Onlar Ömer Dede’yi savunmaz ama sahte diplomalı banka yöneticisi, ayakkabı kutularında dolar istifleyenleri savunur, onlarla yan yana yürür. 

Hacılarlı O çiftçi Kılıçdaroğlu ile görüştü

Haberin detayları için TIKLAYIN