Başkan Büyükkılıç, Ağırnas halkı ile sohbet etti

Başkan Büyükkılıç, Ağırnas halkı ile sohbet etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

9 ve 10 Nisan günleri Kayseri Valiliği öncülüğünde Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşların katkıları ile düzenlenen etkinliğe iştirak eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sinan’ı anma etkinliğinde vatandaşlar ve esnaf ile sohbet etti.
Ağırnas Bölgesi Dünya Da Bilinen Ve Tanınan Bir Yer
Osmanlı mimari sanatını zirveye ulaştıran ve dünya mirasları arasına eserlerinin büyük bir ihtişam sergileyen Mimar Sinan Ağırnas’da doğduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu bakımdan Ağırnas’ın sadece Melikgazi’nin, Kayseri’nin değil tüm dünyanın değer verdiği, önemsediği ve korumaya aldığı bir bölge olduğunu söyledi.
Taş Ustalarının Torunları Yine Sanatını Sergileyecek
Ağırnas Beldesine yaptığı ziyarette kahvehane de bölge halkı ile çay içen ve sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Ağırnas’ın tarihi yapısı, Mimarsinan ile özdeşleşen kimliğinin yine ön planda olacağını ve buranın açık alan tarihi müze şehir haline getirileceğini kaydetti.
Müze Şehir Ağırnas
30 Mart 2014 tarihinden itibaren Ağırnas Beldesi’nin Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer aldığını ve Belediye hizmetlerini bundan sonra Melikgazi Belediyesince sunulduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Ağırnas kültür etkinliklerinde şu açıklamalarda bulundu:
”Ağırnas Bölgemiz Melikgazi için çok önemlidir. Çünkü burası bir dünya markasıdır. Koca Mimar Sinan doğduğu ev buradadır. Ağırnas tarihi evleri ile adeta açık alan müze gibidir. 2014 yılından itibaren Mimar Sinan Melikgazi koruması ve tanıtımındadır. Bu bölgenin çevre ve tarihi yapısı ile birlikte değerlendirilmektedir. Tarihi ve kültürel gezi alanı olarak değerlendirilmektedir. Ağırnas Taş işçiği meslek edindirme kurslarında ders olarak öğretilecektir. Taş işçiliği ustaları yine büyük eserlere imzaları atabileceklerdir”