Başkan: Ayarlama gerekiyor…Kent Ekmeğe zam geliyor!

Vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren CHP'li Özgür Özer, Halk ekmek büfelerinde ekmek bulanamadığını ve ekmek üretiminin artırılması talebinde bulundu. Peki Başkan Büyükkılıç, bu talebe nasıl karşılık verdi?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan: Ayarlama gerekiyor…Kent Ekmeğe zam geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı. Başkan Memduh Büyükkılıç, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, ekmeğin 80 kuruşa satıldığı Kent Ekmek büfelerinde yaşanan uzun kuyruklara dikkat çekerek, kendisinin de zaman zaman o kuyruklara girdiğini ve ekmek alamadığını söyledi. 
BENDE KUYRUKLARA GİRİYORUM VE EKMEK KALMIYOR
Vatandaşların bu konuda ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren CHP’li Özgür Özer, Halk ekmek büfelerinde ekmek bulanamadığını ve ekmek üretiminin artırılması talebinde bulundu.  


VATANDAŞ EKMEK BULAMIYOR, ARTIRILSIN!
Halk ekmeğin bulunamadığını dile getiren Özer, “Halk ekmek büfelerinde gelende 20-30 kişi sıra oluyor ve ekmek bulunmuyor. Ben birkaç defa almayı denedim ama hiç kalmıyor. Vatandaş ne zaman gitsek ciddi bir sıra halinde ve ekmek bulamıyor. Ben de denedim alamıyorum bir türlü. Bu nedenle ekmek hizmetini güçlendirme lazım. Çünkü gelince kapış kapış gidiyor. Yeteri miktarda çıkarılmıyor mu? Halkı faydalandırmak lazım ekmek hizmetinden. Yeterli miktarda üretilmiyor” diye konuştu. 


BÜYÜKKILIÇ: ÖBÜR TARAFA ZAM GELİNCE BİZİM BURAYA YOĞUNLUK OLDU!
CHP Grup Başkanvekili Özer’in bu yöndeki sözlerin ardından Başkan Memduh Büyükkılıç ise normal ekmeğe gelen zammın ardından Kent Ekmeğe de zam geleceğinin sinyallerini verdi. Büyükkılıç, “Kent ekmeğe de güçlendirme değil de fiyat ayarlaması gerekiyor. Öbür tarafta yeni fiyat ayarlaması yapıldı. Bir taraf aşağıda kalınca buraya yoğunlaşma oldu. Bugünlerde fiyat ayarlaması oldu, ondan bizim oraya yoğunlaşma var. Esnafı da göz ardı etmemek lazım. Bunu 2021’de değerlendirelim” diyerek, konunun görüşülmek üzere yeni yıla erteledi. 
NE KADAR ZAM GELECEK
Diğer yandan Kent Ekmek büfelerinde 80 kuruş olan ekmeğin fiyatı, fırınlarda ise bir süre önce gelen zamla birlikte 1,5 TL oldu. Başkan Büyükkılıç’ın açıklamalarının ardından yeni yılda Kent Ekmeğe gelmesi beklenen zam miktarı da merak konusu oldu.