Bakanlık'tan yasak açıklaması!

Hafta sonu uygulanacak olan kısıtlamanın detayları açıklandı.

Bakanlık'tan yasak açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığından, sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, çok yüksek risk (Kırmızı) grubunda yer alan Kayseri'nin de aralarında yer aldığı illerde uygulanacak kısıtlamalar konusunda vatandaşlar uyarıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu,  Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak. 

BAKKAL, MANAV, KASAP...

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/ veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuruyemişçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

EKMEK SATAN BAYİLER... 

Cumartesi/ Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.  

PAKET SERVİS YAPILACAK

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Cumartesi ve/ veya Pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.