Bakan Özhaseki: İstikrar abidesi gibi ayaktayız

Bakan Özhaseki: İstikrar abidesi gibi ayaktayız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Çevre ve ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul Silivri’de katıldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek hizmet binasının açılış töreninde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan bazı zorluklar yaşadığını belirten Bakan Özhaseki, komşu ülkelerde yaşananların aksine Türkiye’nin dimdik ayakta durduğunu söyledi. Özhaseki, “Çevremizde savaş var, her taraf yanıyor adeta ama şükürler olsun Allah'a, biz böyle bir yangın adasında istikrar abidesi gibi ayaktayız, işimize bakıyoruz. Burada tek şart şu; bir olacağız, bebarer olacağız, ufak tefek ayrılıklara aldırış etmeyeceğiz. İnsanların dini, ırkı, mezhebi bizi hiç ilgilendirmemeli. Madem bu topraklarda yaşıyor, başımıza taç etmeliyiz. İnsanların yaşam tarzı... Muhafazakar mı yaşar, yoksa biraz daha modern bir yaşam biçimini mi tercih eder, başımızın üstünde yeri var. Böyle demeliyiz. Bir olmalıyız, sonra çok çalışmalıyız. Onlar istemese de biz kalkınmalıyız" diye konuştu.

 “KAYSERİ’DE HAYIRSEVERLİK YARIŞI VAR”

Bakan Özhaseki, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ek binasının açılışını gerçekleştirdiği törende söz konusu okulun yapımını üstlenen ve Kayserili olan Baldöktü ailesinin hayırseverliğinin adeta bir gelenek olduğunu belirtirken, hayırların en güzelinin de eğitim olduğuna kaydetti. Özhaseki, konuşmasında, “İnsanoğlu çalışır, biraz para kazanır. Kazanınca haliyle kendine has lüksünü arttırır. Emin olun sonra yapılacak en güzel şey, hayır işi. Helalinden kazanan, sonra kazandıklarıyla hayır işleyen insanların helal kazandığına, hep birlikte şahitlik edebiliriz. Bu konuda benim temsil ettiğim şehir de Kayseri. Kayseri, ticaret şehri. Bizde şimdi bir yarış var, o yarış da hayırseverlik yarışı. Organize sanayide iş adamlarımız birbirlerine 'arkadaş paran kadar değil, hayrın kadar konuş' diyorlar. Eğer bir iş adamımız paralar kazanmış ve hayır işlemiyorsa, emin olun, adam yerine koymuyorlar" ifadelerini kullandı.