BAKAN, MHP'Lİ VEKİLE CEVAP VERDİ: O İLÇELERDE YOK!

BAKAN, MHP'Lİ VEKİLE CEVAP VERDİ: O İLÇELERDE YOK!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Kayseri’nin ilçelerindeki hayvan barınaklarının durumunu sordu. Özdemir, ayrıca var olan barınakların denetlenip, denetlenmediği konusunda da bilgi igstedi. Bakan Pakdemirli, Özdemir’in soru önergesine cevap verdi.

Kayseri  dahilinde bakımevi bulunmayan İlçelerin,  Akkışla, Bünyan, Hacılar, Melikgazi, Talas, İncesu, Felahiye, Özvatan, Develi, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar, Sarız, Sarıoğlan ve Tomarza olarak açıklayan Bakan Pakdemirli, geçici hayvan bakımevi kurulması için talepte bulunan yerel yönetimlere Bakanlığın mali destek sağlandığını açıkladı.

“BELEDİYELERE ÖDENEK VERİLİYOR”

Pakdemirli, “Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 7’nci Maddesinin 1’ inci Fıkrasının (a) Bendinde ‘Belediyeler, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır’ hükmü yer almaktadır. Bakanlığımızca yayımlanan 2013/8 ve 2013/16 sayılı Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelgeler kapsamında geçici hayvan bakımevi kurulması maksadıyla talepte bulunan yerel yönetimlere Bakanlığımız mali destek sağlanmaktadır. Ayrıca 2017/3 sayılı ‘Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelge’ kapsamında, yerel yönetimlerce kısırlaştırılarak HAYBİS’e kaydedilen sahipsiz hayvanlar için ilgili yerel yönetimlere ödenek aktarımı yapılmaktadır.” dedi.

3 AYDA BİR DENETİM YAPILIYOR

Geçici hayvan bakımevlerine yapılacak rutin denetimlerin 3 aylık dönemler halinde yapılması maksadıyla İl Müdürlükleri talimat verildiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, “Ayrıca, rutin denetimler haricinde şikayet olması halinde de denetimler yapılmaktadır. Yapılan denetimler neticesinde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı durumların tespit edilmesi halinde söz konusu Kanun'un ilgili maddelerince gerekli cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Şikayet sahiplerine yapılan inceleme ve denetim neticesine dair bilgi verilmektedir” ifadelerini kullandı.