Bakan Koca, virüste azalış için hangi tarihi işaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüsle geçen bir yılı değerlendirdi...

Bakan Koca, virüste azalış için hangi tarihi işaret etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk vakanın üzerinden 1 yıl geçtiğini belirtti. Basın toplantısı düzenleyen ve virüsle geçen bir yılı değerlendiren Bakan Koca, “Koronavirüsle yaşama düzenimiz altüst oldu.  Pek çok ülkede yoksulluk, işsizlik baş gösterdi” dedi. “Eskiden hastaneden gördüğümüz maske ile kendi kendimizin doktoru olduk” diyen Koca, dünyada şu an için 7 ayrı aşı olduğunu söyledi. Türkiye’nin aşı tedarikinde en hızlı davranan ülkelerden biri olduğunu anlatan Bakan Koca, yerli aşı ile ilgili de bilgi verdi. Koca, “Çok yakında 5 yerli aşı adayımızda daha insan çalışmalarına başlayacağız. Yakın gelecekte kendi aşılarımızı kullanacağız” diye konuştu. Sinovac aşısının  her 100 kişiden 80’inde başarılı olduğunu ve beklenen koruyuculuğu gösterdiğini dile getiren Koca, nüfusun 50 milyonunun aşılanma sürecine de dikkat çekerek, bunun gerçekşleşmesi durumunda Sonbahar’da vaka sayılarında dikkat çeken azalış beklediklerini söyledi. 
“KARAMSARLIĞI, BIKKINLIĞI ÜSTÜMÜZDEN ATALIM”
Sağlık çalışanlarına da seslenen Bakan Koca, “Karamsarlığı, bıkkınlığı üstümüzden atalım ve geleceğe dönük planlarla yarınlarımıza bağlanalım. 13 Ocak’ta başlayan aşı programı başarılı şekilde yürüyor. Aşı programı tamamlandığında örneğin 5 ise vaka sayısı 1’e inecek. Ağır hasta sözünü çok az duyacağız. Bu tablonun sosyal hayatımızı nasıl değiştireceğini söylemeye gerek bile yok” şeklinde konuştu.
“GEVŞEKLİ GÖSTERİR, MEVZİ KAYBEDERSEK ÜZÜCÜ GÜNLER YAŞARIZ”
“Gevşekli gösterir, mevzi kaybedersek üzücü günler yaşarız” ifadeleri ile de dikkat çeken Bakan Fahrettin Koca, “Bu ihtimal yüksek değil, umursanmayacak kadar düşük de değil. Tablonun ne kadar hızlı değiştiğini önceki aylardan biliyoruz. Yorulmuş olduğunuz biliyorum, ama hep birlikte mücadeleye devam eder ve belirlenen önlemleri uygularsak mücadelede  başarılı olacağımızı da unutmamamız gerekiyor” dedi.
Bakan Koca'nın canlı yayında yaptığı açıklamaları izlemek için TIKLAYIN