Bakan açıkladı: Muhtarın dilekçesine istinaden iptal edildi!

Kazaların meydana geldiği o yolla ilgili Bakan'dan açıklama geldi.

Bakan açıkladı: Muhtarın dilekçesine istinaden iptal edildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu’na, D815 karayolunu sordu. 

Bakan açıkladı: Muhtarın dilekçesine istinaden iptal edildi!
ÖZDEMİR, BÖLGEDEKİ KAZALARA DİKKAT ÇEKTİ
Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesinden geçen karayolunda son iki ay içerisinde birisi ölümlü altısı maddi hasarlı olmak üzere 7 kaza meydana geldiğini dile getiren Özdemir, “Kazaların yol şartlarından kaynaklandığına yönelik iddialar doğru mudur? Bu yönde tespit çalışması var mı? Aynı yol üzerinde, Gümüşgün Mahallesi sınırlarında hayvan geçişlerinde kazaların yaşanmaması için yeterli sayıda altgeçit yapılması konusunda bir çalışma yapılacak mıdır?” diye sordu. Özdemir, ayrıca mahallede yoğun olarak hayvancılık yapıldığına dikkat çekerek, “Karayolundan hayvan geçişlerinde kazalardan kurtulmak için hayvanların güvenli olarak geçişlerinin sağlanması amacıyla birkaç menfez yapılmasını talep etmektedirler” ifadelerini kullandı.
“BÜTÇE İMKANLARINA GÖRE TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK”
MHP’li Özdemir’in, gündeme taşıdığı konuya Bakan’dan cevap geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu, söz konusu bölgede yapılması planlanan altgeçidin muhtarın dilekçesi nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Karaismailoğlu, cevabında şu ifadeleri kullandı: Pınarbaşı-Sarız-Göksun Devlet yolu güzergahı üzerinde bulunan Büyükgümüşgün Mahallesi mevkii, onaylı projesine uygun olarak bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlanmıştır. Bahse konu kesimde bir adet tarımsal alt geçit yapılmıştır. Yapılması planlanan ikinci tarımsal altgeçit ise Büyükgümüşgün mahalle muhtarının 12.05.2015 tarihli dilekçesine istinaden iptal edilmiştir. 2021 yılında talep yenilenmiş olup bütçe imkanlarına göre tekrar değerlendirilecektir. Diğer taraftan; Karayolları üzerinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili tutanakların düzenlenmesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince Emniyet Genel Müdürlüğünün görev alanına girmekte olup. Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması ve denetlemesi; Karayolları Genel Müdürlüğünün görev ve yetki alanında bulunmamaktadır.

Bakan açıkladı: Muhtarın dilekçesine istinaden iptal edildi!

MHP'Lİ VEKİL SORDU: O İDDİALAR DOĞRU MU?

Haberin detayları için TIKLAYIN