Bağlamış,'Kayseri'ye yakışır hayvan pazarı yapacağız'

Bağlamış,'Kayseri'ye yakışır hayvan pazarı yapacağız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri gibi bir şehrin ruhsatlı canlı Hayvan Pazarı’nın olmamasının bir eksiklik olduğunu söyledi. Kayseri Olay Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan KTB Başkanı Bağlamış, “Kayseri’ye yakışır bir Pazar kurmak istiyoruz. Yer arayışımız var” dedi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri’nin en önemli ihitiyaçlarından birinin ruhsatlı canlı hayvan pazarının olmadığını ifade ederek yer arayışında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili olarak araştırmalarının devam ettiğini ve yer tespiti yapmaya çalıştıklarının altını çizen Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın mevcut yeri, hayvan pazarı yeri değil , konaklama yeri. Şehir dışından getiren kişilerin, orada bir gün iki gün konaklama hizmeti veriyoruz. Kayseri’de büyük ve küçükbaş hayvan pazarı olmadığı için, ticaret borsamızın yanında olan Kocasinan Belediyemizin arazisinde şu anda hayvan pazarı gibi işlev görüyor. Diğer illerde canlı hayvan pazarları ruhsatlı bir şekilde hareket ediyor. Genel ağırlıkla buraları büyükşehir belediyeleri yaptırıyor. Bizim yönetimimizle Büyükşehir Belediyesi’ne gittik. Kayseri’ye yakışır canlı hayvan pazarı yapmak istediğimizi beyan ettik. Sağ olsun büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik bize her konuda yardımcı oldu” dedi.

Kurban Bayramlarında da insanların ve Kayserililerin faydalacakları bir Pazar arayışı içerisinde olduklarını ifade eden KTB Başkanı Recep Bağlamış, arsa konusunun çözülmesiyle birlikte birkaç ayda bu projeyi hayata geçireceklerini söyleyerek, “Doğru bir yer arıyoruz. Allah nasip eder bütün hayvancıların ortak buluşacağı bir yer bulabilirsek, biz buraya 6 ay sürede Kayseri’ye yakışan hayvan pazarını oluşturacağız. Çelik Başkanımızda Çolakbayrakdar başkanımızda bize her türlü yardımda bulunuyor ama toplulaştırmadan dolayı alamadık. Kendileri de bulursa bize yardımcı olacak. 20 dönümlük bir arsa lazım. Arsa bize geçince kısa sürede tamamlarız” dedi.

HUBUBAT TİCARET MERKEZİ

Hububat Ticaret Merkezi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkanı Bağlamış, “Hububat Ticaret Merkezi projemizin arsası olan 211 dönümü bünyemize kattık. arsanın bize gelmesiyle 6 ayda o projemizi de tamamlayacağız. Hububat Ticaret Merkezi projemiz 211 dönümden oluşuyor. İçerisinde hububat ticareti yapan üyelerimizin dükkanları olacak. Hem satış hem alış yapabilecekler. Kayseri Ticaret Borsamızın hizmet binasını oraya taşıyacağız. Laboratuar , satış salonu ve yeterli arazi olursa lisanslı depoculuk oluşturacağız. Bizim için en önemli faaliyetlerden birisi. Tam anlamıyla Ticaret Borsası olacak” dedi. –Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ