Bağımsız vekil adayı Çim: Oy pusulası yüzünden 795 oy aldım

Bağımsız vekil adayı Çim: Oy pusulası yüzünden 795 oy aldım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’den bağımsız milletvekili adayı olarak girdiği 24 Haziran’daki 27’nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi’nde 795 oy alan Güven Çim (34), 15 bin oy beklediğini, ancak oy pusulası yüzünden bu oyu alamadığını savundu.

24 Haziran’da yapılan seçimlerde Kayseri’den bağımsız milletvekili adayı olan Güven Çim, oy pusulası yüzünden beklediği oyu alamadığını söyledi. Seçimde 795 oy aldığını dile getiren Çim, “İnsanlar nasıl oy vereceğini anlayamadı. Bağımsız aday ifadesi yer almadığı için çift basanlar da olmuş. Biz de yaşadıklarımızdan tecrübe kazandık. ‘Bağımsız aday’ ifadesinin yer almaması ile birlikte herkes seçimde terk köşe oldu. Pusulada sadece isim yer aldı, bu da bize oy verenleri şaşırttı” şeklinde konuştu. 


'TÜRKİYE'DE TEK ENGELLİ ADAY BENİM'
Türkiye’de 'bağımsız tek engelli adayın' kendisi olduğunu ifade eden Çim, “Eğer pusula önceki seçimlerdeki gibi olsaydı, kazanma ihtimalimiz vardı. Bunun yanında hedefimiz en az 15 bin oydu. Geçersiz oylara da itiraz ettik, çünkü ekibimizdeki insanların dahil oy kullandıkları sandıklarda bize oy çıkmadı. Bazı sandık görevlileri ile görüştük ve bağımsız aday olduğunu bilmeyenler oylarımızı anlamamış ve saymamış. Yani seçimde bize en büyük engel hazırlanan oy pusulası oldu. Bir sürü insan çoğu gözlerinden engelli, pusulada bulamadıklarını ifade edenler oldu” dedi.


'ENGELSİZ TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDECEKTİK'
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde teknisyen olarak görev yaptığını belirten Çim, 2004 yılında askerlik görevini yaptığı sırada kas erimesi rahatsızlığı geçirdiğini belirterek, “Ben daha önce Kapalı Çarşı’da 15 yıl esnaflık yaptım. Eğer seçilseydim, engellilerin sorunlarının çözümü için mücadele edecektim. Engelsiz bir Türkiye için mücadele edecektim, ancak nasip olmadı. Yine de seçim süreci boyunca yaklaşık 45 gün yaptığımız çalışmalarda kamuoyuna derdimizi anlattık. Cumhuriyet Meydanı’na stant kurarak, vatandaşlarımızla bir araya geldik ve engellilerin sorunlarına dikkat çektik. En azından farkındalık oluşturduğumuzu da düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haber: Cafer ZENGİN