'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'

İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel Ramazan öncesi pazar esnafını gezdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Ramazan öncesi pazar esnafını ziyaret etti, vatandaşlarla görüştü. Yücel'e  dert yanan bir pazarcı esnafının oğlu,  mühendis olduğunu belirterek, “Ben 25 yıl okudum. Mühendis oldum. İş için başvuruyorum asgari ücretten 500 lira fazla maaş veriyor. Babam sigortasını yatırmadı, ben üniversite okuyayım diye uğraştı, ama pazarda babamın yanında gördüğünüz gibi çalışıyorum. Babam bunun için mi okuttu beni. Hakkımı helal etmiyorum” sözleriyle dikkat çekti. 

'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'

"DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ TİCARETHANE OLARAK GÖRÜYORLAR"
Yücel'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan genç, "Bir dürüm olmuş 33 lira. Ben küçümsemiyorum, ama bir ameleden bir farkım yoksa o kadar üniversiteyi neden açıyorsun. Üniversiteleri ticarethane olarak görüyorlar. Benim babam sigortasını yatırmadı ve bana okumam için üniversitede para gönderdi. Bu şekilde gitmez artık. Üniversiteleri ticarethane olarak görürsen, devlet arazilerine ticarethane olarak görürsen, her bilboardları geçerken bakıyorum ihale ile satılık 3 tane arazi , 3 tane dükkan yeri bir tane akaryakıt yeri, buralar devletin değil mi?"

'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'

"BENİM BİSİKLETİM BİLE YOK"
Pazarcı esnafının yanında çalışan oğlu, "Millet acından ölüyor, Suriyelileri görüyoruz pazara geliyorlar torba torba alışveriş yapıp gidiyorlar. Tamam müslüman evet ama bu kadarda olmaz. Geçen gün gördüm konuşurken her Türk vatandaşı 2 Suriye'liye bakıyor verdiği vergi ile. Türk vatandaşı kendi karnını doyuramıyor vergi vereceğim diyerek. Suriyeli dükkan açıyor vergi yok, araba alıyor vergi yok araba satıyor vergi yok, benim şahsıma ait arabam değil bir bisikletim bile yok. Ben seyyar satıcılık yapıyorum 370 TL bana ceza yazıyor ekmek paramı kovaladığım için. 5 yıldır Suriye’de savaş yok Halep’de ticaret devam ediyor, her bayram bayrama ziyarete gidiyorlar. Yeşillik satan pazarcı esnafı, “Daha bunlar iyi günlerimiz. Bu sebzeler falan geçen senenin tohumu, bu sene eken dikende yok. Ekenlerde gübre alamadılar gübre atamayacaklar. İkibin ikiyüz'e alınan ıspanak tohumu dörtbin ikiyüzelli oldu. Bu sene böyle gittikçe hiç bir çiftçi ekip dikmeyecek asıl kriz seneye başlayacak. 100 liraya aldığın ilaç bu gün 350 lira. Çiftçi bitti esnaf bitti her gün zam. Nereye kadar gidecek daha. Yapacak da tek bir şey var oda sandık" ifadelerini kullandı. 

'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'

"BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK"
İYİ Parti’li Kazım Yücel de ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamada, “Pazar esnafımızın halini hatrını soralım ramazan öncesi sohbet edelim istedik, Esnafımıza bir dokunduk bin ah işittik. Bir esnafımızla sohbet ederken esnafın oğlu olduğunu ifade eden genç ‘babam pazarcılık yaparak sigortasını yatırmayarak beni okuttu mühendis oldum ama ameleden farkım yok bu kadar üniversite açarak sanki ticarethane işletir düşüncesinde olarak olmaz bu iş. Üniversite var ama mezun olana iş yok, ben hakkımı helal etmiyorum’ diyerek şikayette bulundu. Esnafımız vatandaşımız çok dertli, yapacak bir şeyimiz de kalmadı artık ama tek yapacak bir şey var o da sandık dedi. Bu duruma benzer şikayetleri yaptığımız ziyaretlerimizde rastlıyoruz.” şeklinde konuştu.

'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'

'Babam bunun için mi okuttu beni! Hakkımı helal etmiyorum'