Babacan`dan flaş Abdullah Gül açıklaması

Babacan`dan flaş Abdullah Gül açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HALK TV'de Bayram Sohbetinde konuştu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Babacan, yeni partiye ihtiyacın olduğunu Gül'ün kendilerine söylediğini dile getirdi. Babacan, "Abdullah Bey, bizi cesaretlendirdi" dedi. 
Gül ile aralarında bir sorunun olmadığını kaydeden Babacan, siyasete de onun sayesinde girdiğini belirterek, "Siyasetin özü var ve bir de dedikodu kısmı oluyor. Magazin çok. Aramızda bir sorun yok. Siyasete girmeme vesile olan sayın Abdullah Gül'dür. Bizim kendisi ile tanışmamız, Abdullah Bey, Hayrunisa hanım ile hafta sonları iş yerimize alışverişe gelirlerdi. Ben hayatım  boyunca Meclis'ten adımımı içeri atmazdım, çünkü işimiz düşmedi. Çok şükür kimseye minnet etmeyen bir aileyiz. Allah kimseye muhtaç etmesin. Buna çok dua ederiz, aile olarak da. Daha sonra yeni siyasi parti kurulurken 2001'de konuşuldu, Babamla görüşüldü ve o şekilde siyasete girdim" diye konuştu. 
"ABDULLAH BEY GÜÇ SINAVLARINDAN GEÇTİ"
"Abdullah Bey dürüst siyasetçi, düzgün devlet adamıdır" diyen Babacan, şu ifadeleri kullandı: Kendisi önemli görevler yaptı ve güç sınavlarından, geçip ahlakını korumuş bir insan.  Türkiye'nin yeni bir siyasi parti ihtiyacını gördü, ve bize 'çok iyi olur' diyerek, bizi destekledi, cesaret verdi. Şu an istişare ile ilgili görüşmelerimiz. Bizim kendi karar organlarımız var. Şu sıralar yüz yüze görüşemesek de ayda bir yarım saat telefonla görüşüyoruz."