Aydın Kalkan: 'Öğretmene şiddete artık tedbir alınsın'

Aydın Kalkan: 'Öğretmene şiddete artık tedbir alınsın'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, sabah saatlerinde bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanmasına tepki göstererek, “Öğretmene şiddete artık tedbir alınsın” dedi.
Kayseri’de sabah saatlerinde Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısının öğrencisi tarafından bıçaklanmasına Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan tepki gösterdi. Kalkan, yaptığı açıklamada, yetkilileri göreve davet etti ver tedbir alınmasını istedi.
Kalkan, “Öğretmenimizi hastanede ziyaret ettik, sağlık durumu çok iyi. Öğrencide, öğretmeni öldürme teşebbüsü var. 3 yerinden bıçaklamış. Gerçekten artık lafın bittiği yerdeyiz. Yetkilileri icraat etmeye çağırıyoruz, artık tedbir alsınlar. Laf değil, tedbir alınması lazım. Bu öğrenciler nereye gidiyor. Bu olayı gerçekleştiren öğrenci ve okuldaki bir grup öğrenci kapatılan özel bir okuldan bu okula gelmişler. Gelen bu öğrenciler okulun disiplinini de bozmuş. Öğretmen arkadaşlarımızın ifadeleri bu şekilde. Biz okumayacak öğrenciyi illa okullarda okutmak zorunda değiliz. Biz ilk başta ‘Son 4 yıl zorunlu olmaktan çıkarılsın’ demiştik. Sendikamızın haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Okumayacak öğrenciyi okulda tutup da okuyacak öğrencinin okumasına da engeller çıkarılıyor” ifadelerini kullandı.