Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 98'inci yıldönümü coşkuyla kutlandı

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 98'inci yıldönümü coşkuyla kutlandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 98’inci yıldönümü, bir dizi etkinlikler ile kutlandı.
Kutlamalar kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin çelenkleri bırakıldı. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Büyük Atatürk Gençlik Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yağan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri halkının milli mücadele döneminde Atatürk’ün yanında yer aldığını kaydederek, “Bugün milli mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve muhterem heyeti şehrimizde ağırladık. Sivas’tan karlı bir günde 18 Aralık Perşembe günü yola çıkan Gazi Mustafa Kemal, o gün ki olumsuz hava şartlarından dolayı ancak 19 Aralık Cuma akşamı şehrimize gelebilmişlerdir. Soğuk havaya rağmen Kayserili hemşerilerimiz Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını çifte kümbetlerin önünde çok coşkulu bir şekilde karşılamışlar ve Atatürk’ün başlattığı milli mücadelenin yanında olduklarını tüm benlikleri ile göstermişlerdir. Gazi Mustafa Kemal, 20 Aralık Cumartesi günüde Kayseri Belediyesini ziyaret etmiş ve şehrin ileri gelenleri ile görüşmeler yaparak milli mücadeleyi anlatmışladır. Mustafa Kemal’in o çalkantılı dönemde Kayseri’ye gelerek bu şehrin desteğini alması Kayseri’ye verdiği önemin bir göstergesidir. Kayseri halkı da Mustafa Kemal’in güvenini boşa çıkarmamış, hür ve bağımsız bir ülke için tek yol olarak gördüğü milli mücadelenin yanında olduğunu ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.
Kutlamalar daha sonra Raşit Ağa Konağı Atatürk Evi’nde devam etti. Protokol burada ilk olarak restorasyonu tamamlanan Raşit Ağa Atatürk Evi’nin açılışını gerçekleştirdi ve evde incelemelerde bulundu. Evin açılış töreninde bir konuşma yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Atatürk’ün her zaman Kayseri’ye değer verdiğini belirtti. Kamçı, “Mustafa Kemal Atatürk, gerek zengin tarihi mirası gerekse ekonomik ve kültürel özellikle nedeniyle yaşamı boyunca Kayseri’ye her zaman değer vermiştir ve defalarca ilimize teşrif etmişlerdir. Cumhuriyeti kurduktan sonra yapılan yatırımlar ile şehrimizin sanayi altyapısının da ilk mimarlarından olmuştur. Onun ilimize göstermiş olduğu teveccühü karşılığında çalışan, yeniliğe açık ve girişimci Kayseri halkımız boş durmamış, vefa borcunu ödemek için birçok başarıya imza atmıştır. İlimiz bugün sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, imar ve ulaşımda ülkemizin en gelişmiş şehirleri arasında yer almakta ve ülke ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Şüphesiz bugün geldiğimiz bu nokta Atatürk’ün ve milli mücadeleyi gerçekleştiren şehit ve gazilerimizin açtığı yolda yürüyebilmemizin sonucunda gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Tekden Koleji öğrencileri Atatürk’ün Kayseri’ye gelişini temsili oratoryo eşliğinde canlandırıldı. Daha sonra Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 98’inci yıldönümü dolayısıyla öğrenciler tarafından Atatürk’e yazılan 98 mektubu taşıyan bayraklar havaya bırakıldı. Düzenlenen etkinlikler, protokol üyelerinin Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı Karma Fotoğraf Sergisi ile sona erdi.
Etkinliklere, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, kaymakamlar, kurum ve kuruluş müdürleri, gaziler, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.