Ataş'tan, iktidara çağrı: Haciz işlemlerini bir an önce durdurun!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Çiftçilerimiz borç batağında ve zor durumda' açıklaması yaptı. 'Çiftçilerimizin traktörlerine bile haciz işlemi uygulanmıştır' diyen Ataş, AKP iktidarına faizsiz yapılandırma ve haciz işlemlerinin durdurulması çağrısı yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş'tan, iktidara çağrı: Haciz işlemlerini bir an önce durdurun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın sesi olmaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de çiftçilerin sıkıntılarını gündeme taşıdı. Ataş, Ziraat Odaları’ndan gelen raporlara dikkat çekerek, çiftçilerin de toplumun diğer kesimleri gibi zor günler geçirdiğini ifade etti. Ataş, “Kayseri’deki ziraat odalarından gelen raporlar da göstermektedir ki çiftçilerimiz borç batağında ve zor durumdadır. Döviz kurunun düşmesine rağmen gübreye, tohuma ve ilaca hâlen zamlar gelmekte, elektrik ve su faturaları sürekli yükselmektedir. Gelen bu zamlar zaten zarar eden çiftçilerimizin üretim maliyetlerini daha da artırmaktadır” diye konuştu.
 “Pandemi döneminde bile iktidardan yeterli desteği alamayan çiftçilerimiz, borçlarını ödeyemez duruma gelmiş, birçok çiftçinin traktörüne bile haciz işlemi uygulanmıştır” diyen Ataş, “Kullandıkları telefon bile çok görülen çiftçilerimizi üretimde tutmak ve rahatlatmak için çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankasına ve özel bankalara olan borçları faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılmalı, uygulanan haciz işlemleri bir an önce durdurulmalıdır” dedi.