ASKON Başkanından dikkat çeken çıkış: Ensemizdeler...

ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, Kayseri ekonomisine ilişkin Olay Türk TV'de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
ASKON Başkanından dikkat çeken çıkış: Ensemizdeler...

Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu "30 Dakika" programına konuk olan ASKON Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan Kayseri ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kayseri ekonomisi her geçen gün büyüyora, ama sadece Kayseri ekonomisi büyümüyor. Mersin ve Adana gibi iller bizim altımızda fakat bizimde ensemizde" diyen ASKON Başkanı özcan,  "Bizim büyüme hızımız yüzde 10’larda, onların 15’lerde. Dolayısıyla makası kapatıyorlar. Bir ikinci hususta üstümüzdeki iller. Konya, Hatay, Denizli bizim büyüme hızımız 10 iken onların ki yine 15’lerde. Onlarda aradaki makası açıyorlar.alttan gelen bir makas kapanması var, üstten makas açılması var. Dolayısıyla bizim büyüme hızımızı Türkiye ortalamasından değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse Mersin, Adana çok yakın ensemizde. Hatta kasım ayında Mersin bizi geçti. Ama kümülatif olarak baktığımızda bizim altımızda. Büyüme hızımız güzel hatta ihracat verilerimiz çok ciddi bir değer kazandı. Fakat tabi ki biz bunları şehrimizin kalkınması için iyi niyetle istiyoruz. Biz de sanayiciyiz bizde iş adamıyız bizimde üyelerimiz arasında çok ciddi ihracat rakamlarına ulaşan arakdaşlarımız var. Dolayısıyla onların ifadelerini dile getirmeye çalışıyoruz. Büyüme hızımız güzel ama bunu yeterli görürsek bu seferde geriye düşeriz korkusu yaşıyoruz. Dahada ileri götümek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” diye konuştu.
"CİDDİ BİR KRİZ DÖNEMİ..."
İnşaat maliyetleri ile ilgili de programda konuşan  ASKON Başkanı Özcan, şunları söyledi: Ali Aydın abimiz hesabını kitabını iyi yapan isimlerden bir tanesidir. İfadeleri tamamen gerçekçi, yerini bulan, ayağı yere basan ifadeler. Metre kare bazında son zamanlarda ciddi bir fiyat artışı söz konusu oldu. Bu artış sadece inşaat sektöründe değil sanayicisinden esnafına tarımda ve birçok sektörde çok ciddi artışlar meydana geldi. Umuyorum ki enflasyondaki rakamlar bir an önce oturur. 100 metre kare daire bir milyonsa bir milyon olur. Ama bir milyon olur yarın ne olacağını düşünmeyiz. Geçmiş  yıllarda yaşanan krizlerde bir gecede 1,2,3 milyon mark zarar ettiğini söyleyen aile büyüklerimiz vardı. Ama o bir gece sürdü. Bir hafta sonra herkes gündelik hayatına devam etmeye başladı. Hatta o yıllar enflasyon yüzde yüz yirmi beş artış göstermiş. Enflasyonun yüzde 91’ i bulduğu dönemlerden bahsediyorum. Ama tabi bunlar hep bir dönemsel çerçevede belli bir periot içinde devam etmiş. Evet ciddi bir kriz dönemi yaşamışız. O dönemde de iş dünyası işveren işçi hane halkı toplum olarak bir sıkıntının içerisinden çıkmışız. Ama bunlar bu kadar uzun bir süreye yayılarak devam etmemiş. Bence içerisinde bulunduğumuz en büyük sıkıntı adına kriz diyeceksek kriz sebebi uzun süreye yayılmış olması. Dolar 20 lira ise 20 lira olsun ama yarın sabah kalktığımızda betonun fiyatı ne kadar oldu diye dertlenmeyelim.