Büyüksimitci: Artık söz bitti, icraat lazım

Büyüksimitci: Artık söz bitti, icraat lazım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TOBB yönetmeliği ile oluşturulan KAYSO Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı. Kayseri Sanayisine yön veren ve önemli isimlerden oluşan 18 kişilik kurul, Kayseri için ortak yatırım yapma kararı aldı. KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, amaçlarının Kayseri’ye hizmet olduğunu belirterek, haber merkezimize önemli açıklamalar yaptı. Büyüksimitci, “Çok önemli isimler ile bir araya geldik. Tecrübelerinden faydalanacağımız isimler var. En önemlisi ortak yatırım yapma kararı aldık. Herkes hem fikir, artık söylemi bırakıp icraata geçmek gerek” dedi.

 

 

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci Yüksek İstişare Kurulu ve yaptıkları ilk toplantı ile ilgili olarak haber merkezimize açıklamalarda bulundu. Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin Kayseri’nin önemli iş insanlarından ve yöneticilerinden oluştuğunu ve amaçlarının Kayseri’ye eser bırakmak olduğunu vurgulayan Büyüksimitci, “Daha önce de bir takım oluşumlar yapmıştık. Şimdi resmiyet kazanmış bir kurulumuz var. Çok kıymetli sanayici ve iş adamlarımız var. Bunlarla beraber birlikte olmamız ve tecrübelerinden yararlanmamız gerekiyor. Kayseri sanayisi ile neler yapacağımızı ilk toplantımızda konuştuk” dedi.

Kayseri sanayicisinin geçmişte önemli yatırımlar yapmış olan isimlerden oluştuğunu söyleyen Başkan Büyüksimitçi, “Bu insanların bu kişilerin tecrübeleri ile Kayseri’yi nereye getirebiliriz ve nasıl uygulamalar yaparız bunun çalışmasını yapacağız. Güzel fikirler ortaya çıktı. Üniversitelerimizden, kalkınma ajanslarından yardım alacağız” ifadelerini kullandı.

 

“ORTAK YATIRIM KARARI ALDIK”

Ortak bir yatırım yapma kararı aldıklarını da ifade eden KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Ana hedefimiz ortak bir yatırım yapmak. Bu toplantıda ortaya çıkan en önemli sonuç ortak yatırım yapma kararı oldu. Bu konuda kurul üyelerimiz sermaye koyarak Kayseri’ye bir tesis kazandırmayı hedefliyor. Bu konuya kurul üyelerimiz her türlü destek olacağını kurul üyelerimiz söylediler.” dedi.

“YOL HARİTASI ÇIKARIP, KAYSERİ’YE ESER BIRAKACAĞIZ”

Yüksek İstişare Kurulu’nun aldığı kararın Kayseri için önemine vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, “Bundan sonra iş bizlere düşüyor. Neler yapılacağını Kayseri’de katma değeri yüksek, hep konuştuğumuz konularda söylemi bırakıp icraata geçmek gerektiği konusunda hem fikir olduk. Bir yol haritası çıkaracağız ve Kayserimize bir eser bırakacağız” dedi.

PEKİ KURULDA KİMLER VAR?

Yüksek İstişare Kurulu’nda, Kayseri’nin yakından tanıdığı önemli isimler var.  Mehmet Büyüksimitci, Saffet Aslan, Alpaslan Baki Ertekin, Sait Yurttaş, Mustafa Dener, İbrahim Yılmaz kurulda yer alan isimlerden bazıları.