Arık'tan o paylaşıma sert tepki: Kutladıkları şey peşkeş çekilen kamu yatırımları

Arık'tan o paylaşıma sert tepki: Kutladıkları şey peşkeş çekilen kamu yatırımları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Devlet Hastanesi'nin tarihi geçmişi yok sayılarak, hastanenin sosyal medya hesabından 'Kayseri Devlet Hastanesi 2 yaşında' şeklinde paylaşım yapılması tepkileri de beraberinde getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bu duruma sert tepki göstererek, 'Yalan hem de kuyruklu yalan' dedi. Arık, "Onlarca yıl yüz binlerce insana hizmet veren Kayseri Devlet Hastanesini 2 yıllık gibi göstermek sadece yalan değil bu ülkenin değerlerine de saygısızlıktır." dedi. 
KUTLADIKLARI ASIL ŞEY...
Arık, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Şehir Hastanesi için kapısına kilit vurmaya kalktıkları, onlarca yıl yüz binlerce hastaya derman olan Kayseri Devlet Hastanesini sanki 2 yıl önce açılmış gibi göstermek bu ülkeye bu ülkenin değerlerine büyük bir saygısızlıktır. Kutladıkları şey Kayseri Devlet Hastanesinin açılışı değil olsa olsa Kayseri Şehir Hastanesi için peşkeş çekilen kamu yatırımları, kullanıldırılmayan yatak kapasitesidir..."
NE OLMUŞTU?
Binalarının yapım tarihi, yaşanan gelişim süreci yıllar öncesine dayanan Kayseri Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından tepki toplayan bir paylaşım yapılmıştı. Paylaşımda,  “Memleketimin Hastanesi Kayseri Devlet Hastanesi 2 yaşında.” ifadeleri yer aldı. Hastanenin koskoca geçmişinin yok sayıldığı paylaşım tepkileri de beraberinde getirdi. 
Paylaşım yapılan ve 2 yaşında denilen hastane logosunda da kuruluş tarihi 1939 olarak belirtiliyor.