Arık: Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün!

'Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün. Gidiyor gitmekte olan geliyor gelmekte olan'

Arık: Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Olay Türk TV’de katıldığı programda “Asgari ücret 2.825 lirayken alım gücüyle şu anki asgari ücretin alım gücü aynı değil. Dolayısıyla bir markete gittiğinizde ciddi manada sendeleme oluyor. Bir de benim gibi Cumhurbaşkanımızın gazına gelip 4 çocuk yapan varsa her gün evinde niza var” diyen Hak İş Kayseri İl Temsilcisi Serhat Çelik’i, Meclis gündemine taşıdı. Arık, “Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Öyle bir iktidar var ki kim ona inandıysa yarı yolda bıraktı, hayallerini yıktı” diye konuştu. 
“ASGARİ ÜCRETLİNİN HÂLİNİ DÜŞÜNÜN”
Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik’in, düşen alım gücüne, enflasyona yönelik açıklamalarına dikkat çeken Milletvekili Çetin Arık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Biz söylüyoruz dinlemiyorlar ama artık bu iktidara destek verenler de söylüyor. Bakın, HAK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi ne diyor: “Gün günü aratıyor. Asgari ücret 2.825 lirayken alım gücüyle şu anki asgari ücretin alım gücü aynı değil. Dolayısıyla bir markete gittiğinizde ciddi manada sendeleme oluyor. Bir de benim gibi Cumhurbaşkanımızın gazına gelip 4 çocuk yapan varsa her gün evinde niza var. Sabah çocukları gönderirken 10 lira veriyorum. ‘Baba sen uzayda mı yaşıyorsun, tavuk dürüm bile 20-25 lira.’ diyorlar. Versen 20 lira, 4 çocuk, 80 lira; her gün 80 lira vermek de sıkıntı oluyor tabii. Hanım zaten kapıda bekliyor.” Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün. Gidiyor gitmekte olan; geliyor gelmekte olan.

'BENİM GİBİ CUMHURBAŞKANIMIZIN GAZINA GELİP 4 ÇOCUK YAPAN VARSA..!'

Haberin detayları için TIKLAYIN

Arık: Sendika Başkanı bunu söylüyorsa varın, asgari ücretlinin hâlini düşünün!