Aras: 'Kayseri'de besicileri bitirdiler'

Aras: 'Kayseri'de besicileri bitirdiler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyeleri ve Besiciler düzenledikleri toplantıda sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda konuşan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Aras, “Kayseri’de besicileri bitirdiler” açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Beydeğirmeni Besi projesi için taleplerinin toplandığını fakat besicilikle uğraşmayan kişilerden talep alınmadığını iddia eden Aras, “Taleplerimiz ciddiye alınmazsa belediye önünde eylem yapacağız” dedi.

 Kayseri’de Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyeleri ve Besiciler bir araya gelerek, yaşanan sorunlarını masaya yatırdı.

 Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Aras, “Siyasiler her yerde Kayserili kendi göbeğini kendisi keser, dedi ve bu sözler Kayseri’de besiciliğin bitmesine neden oldu” diye konuştu.

 Aras, “Siyasilerimiz her yerde Kayseri zengindir. Kayseri kendi göbeğini kendisi keser dediler. Ne teşvik verdiler ne de destek oldular. Hal böyle olunca da besici erimeye başladı. Nevşehir, Yozgat gibi illerin besicilik konusunda adı bile söylenmezdi ama şimdi buralar Kayseri’nin 10 katı kadar ileri gittiler. Çünkü arkalarında siyasi güç var, teşvik var destek var. Bizi bitirdiler. Bize her zaman göçe bir hayat yaşattılar. Şimdi de yapılan bir proje yüzünden yeniden yerlerimizi terk etmemizi istiyorlar. Yerlerimizi terk etmemizi yoksa zararlı çıkacağımızı söylüyorlar.”dedi.

 

Büyükşehir Belediyesinin besicilere Beydeğirmeni Besi bölgesinde yer gösterdiğini fakat bu yerlerin arsa bedellerinin çok yüksek olduğunu, ifade eden Aras, besicilerin üçüncü sınıf vatandaş olarak görüldüğünü savundu.

Konuşmasında, “Kayseri’de Tarım Bakanı geldiğinde inşaatçılarla görüştürdüler, sanayicilerle  görüştürdüler ama besicilerle görüştürmediler” diyen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ercan Aras, bölgede besiciden başka herkesten talep toplandığı  iddiasında da bulundu.

Taleplerinin dikkate alınmaması halinde seslerini duyurmak için eylem yapmayı da planladıklarını kaydeden Aras, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e seslenerek, “Kimse kusura bakmasın bu konuda besicilerden başka kimseyi oralara oturtturmayız.” dedi.

 Aras şunları söyledi: “Beydeğirmeni Besi Bölgesinde arsa bedelleri 50 TL birde KDV’si var. Büyükşehir Belediyesi besicilere, burada besici olsun olmasın bir arsaları herkese satarız diyor. Başkanım bu iş böyle olmaz. Besiciler hem yârlerini terk edecek, göçebe hayatı yaşayacak hemde bu ağır şartlar altında arsalara para verecek. Biz besicilerin bu kadar gücü yok. Ne yazık ki, besicileri üçüncü sınıf vatandaş haline soktular. Geçtiğimiz gün Tarım Bakanımız geldi Kayseri’ye. Kendisine derdimizi anlatacaktık. Ama ne yazık ki, Besici hem anadan yetim hemde babadan. Bize besiciler iyi konuşamaz dediler. Hiç kimse kusura bakmasın biz besicileri yeri geldiğinde herkesten daha iyi konuşur daha da iyi derdimizi anlatır, iyi de hesap yaparız. Bu şartlar altında o bölgede arsa almak isteyen varsa gitsin alsın. Besicilerin burada yer alma gücü kesinlikle yok. Biz bu bölgeye besicilerden başka kimsenin gelmemesini istiyoruz. Kayseri’de Tarım Bakanı geldiğinde inşaatçı ile görüştürdüler, sanayici ile görüştürdüler ama besicilerle görüştürmediler. Biz bu işi sulandırmak istemiyoruz. Biz besicilerin durumuna göre hareket ediyoruz. Beydeğirmeni Besi Bölgesinde besicilerin yerlerini başka kimseler gelip alamaz kimseye satamaz. Biz buradaki arsaların fiyatlarının indirilmesini istiyoruz”

Daha sonra Kayseri’de besicilik yapan esnaflar da tek tek söz alarak sıkıntılarını dile getirdi. Kayseri Ticaret Borsasının besicilere hiç şeklide destek olmadığını dile getiren Besiciler, Başkan Şaban Ünlü’ye de tepki gösterdi.

Bu eleştirinin ardından söz alan Kayseri Ticaret Borsası Meclis Başkanı Recep Bağlamış ise besicilerin sorunları için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ