ANKARA'DA TOPLANDILAR KAYSERİ'DE TOPLANAMADILAR!

ANKARA'DA TOPLANDILAR KAYSERİ'DE TOPLANAMADILAR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mayıs ayı başında Ankara’da, Kayseri buluşması gerçekleştirildi. Sanayi Odası’nın öncülüğünde Milletvekilleri, oda başkanları Kayseri için bir araya geldi. Toplantıyı duyan kamuoyu heyecanlandı. Çünkü toplantıda kentin sorunlarının çözümü için siyaset ya da diğer kaygılar gözetilmeksizin iş birliği, güç birliği yapma mesajları verildi. Sonra ikinci toplantı için söz kesildi ve Ramazan ayı sonrası OSB ev sahipliğinde esas toplantının Kayseri’de yapılacağı ifade edildi. Ancak Ramazan bitti,  bayramlar geçti, dertler birikti Ankara’da birlik pozu veren kentin ileri gelenleri yine şehirde birleşemedi, bir araya gelemedi.  Sahi, “Yol haritası belirlenecek ve görev dağılımı yapılacak. Sonra herkes Kayseri için işe koyulacak” denilen o toplantıya ne oldu? Yoksa yalan mı oldu?

 İLK ÇAĞRIYI İYİ PARTİLİ ATAŞ VE ARDINDAN DA MHP’Lİ ERSOY YAPMIŞTI

24 Haziran seçimleri sonrasında İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, kentin tüm unsurlarına çağrı yaparak,  “Kayseri için ortak paydada buluşalım” açıklaması yapmıştı.  Ataş, “Kayseri’nin yıllardır çözüm bekleyen sorunları var. Ötelenen sorunları var. Yılan hikayesine dönen konuları var. Bu konuda vatandaş bizden tartışma değil, hizmet bekliyor. Artık bu şehrin ve vatandaşın kaybedecek zamanı yok. Bu nedenle Kayseri için parti ayrımı yapmaksızın bir araya gelelim, sorunların çözümü için birlikte mücadele edelim. Şehrimiz hak ettiği hizmetleri alsın” ifadelerini kullanmıştı. MHP Milletvekili Baki Ersoy da Ataş’ın yaptığı bu açıklama sonrasında benzer ifadeler kullanarak, “Tüm milletvekilleri, STK başkanları, bürokratlar toplansın ve aylık toplantılar yapalım. Kayseri için kol kola girelim, parti rozetlerini bir kenara bırakalım, iş birliği yapalım. Bakanlık yapmış isimler var, onlar öncülük etsin Bakanlıklardan Kayseri için talepte bulunalım”  ifadelerini kullanmıştı.

“KAYSERİ İÇİN BİR MASA ETRAFINDA BULUŞTUK” DENMİŞTİ

Yapılan bu yöndeki çağrıların ardından Kayseri’de, Sanayi Odası öncülüğünde Ticaret Odası, Sanayi Odası yetkilileri harekete geçti ve “Kayseri için işbirliği” toplantısının ilki 1 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da yapıldı.  Akşam yemeğinde bir araya gelen AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Partili milletvekilleri, oda başkanlar Kayseri için işbirliği yapma ve birlikte çalışma yönünde karar aldı. Toplantı sonrası “Siyasi kaygılar gözetmedik ve Kayseri için bir masa etrafında buluştuk” açıklamaları yapıldı.

İLK TOPLANTIYA KİMLER KATILMIŞTI?

Ankara’da gerçekleştirilen Kayseri buluşmasına, AK Parti Milletvekilleri, Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis Atçı, MHP Milletvekilleri; Baki Ersoy, İsmail Özdemir, CHP Milletvekili Çetin Arık ve İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş katıldı. AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ın da o günlerde işleri nedeniyle ilk toplantıya katılamadığı belirtildi.

Buluşmaya ayrıca OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Borsa Başkanı Recep Bağlamış ile oda ve borsa  yönetimlerinde yer alan bazı isimler de katıldı.

RAMAZAN SONRASI İKİNCİ TOPLANTI OSB’DE YAPILACAKTI?

İlk adımın ardından kamuoyu ikinci toplantının ne zaman, nerede ve kimin ev sahipliğinde yapılacağını merak  etmeye başladı. Bu konuda haber merkezimizin ulaştığı bilgiye göre, ikinci toplantı yani net adımların atılacağı, görevlendirmelerin yapılacağı toplantı Ramazan ayı sonrasında olacaktı. Ev sahipliğini ise Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  Başkanı Tahir Nursaçan yapacaktı. Söz konusu toplantıda da herkesin çalışacağı alan netleşecek ve işe başlanacaktı. Şehri heyecanlandıran bu toplantıyla Kayseri için güç birliği yapılacak ve yıllardır çözüm bekleyen sorunlar,  gerçekleşmeyen yatırımlar, teşvikler, hızlı tren, havaalanı, savunma sanayi gibi yatırımlarının hayata geçirilmesi konularında mücadele edilecek ve ortak paydada bir araya gelinecekti. Ancak bu konuda Ramazan bitti, bayramlar geldi geçti halen harekete geçilmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Şimdi kamuoyu  “O toplantıya ne oldu?” sorusunun yanıtını arıyor. Haber: Cafer ZENGİN