Özhaseki, "Neden karışmayacağım"dedi! Ankara'da 45 dakika!

Özhaseki, &quotNeden karışmayacağım&quotdedi! Ankara'da 45 dakika!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 AK Parti’de yerel seçimlere yönelik çalışmalar devam ediyor. Adayların belirlenmesine yönelik takvimin Kasım ayı itibariyle netleşmesi bekleniyor. Partide Genel merkezin aday belirleme sürecinde temayül yoklaması yapmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Ancak temayül yönteminin nasıl olacağı, yani sandığın kurulup kurulmayacağı merak konusu. Kısacası partide aday belediye başkan adayı belirlenme sürecinde kamuoyu anketlerinin yanında parti teşkilatları ve bazı STK’ların görüşleri de önemli rol oynayacak.

Ankara’da ilçe başkanları toplantısına katılan ve toplantının ardından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile 45 dakikalık görüşme yapan İlçe Başkanları arasında yer alan AK Parti  Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, “Özhaseki Başkanımızla 45 dakika görüştük ve seçimlere yönelik fikir alışverişinde bulunduk. Yükü ağır, 81 ile yönelik çalışıyor. Kayseri konusunda da ‘fazla karışmayacağım’ dedi Öyle adayları ya da mevcut başkanlarımızı masaya yatırma gibi bir durum asla söz konusu olmadı.” diye konuştu.

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara’da yapılan ilçe Başkanları toplantısının ardından Kayserili ilçe başkanlarını ağırladı. Özhaseki, ilçe başkanları ile genel ve yerel gündemin yanı sıra yerel seçimlere yönelik de değerlendirmeler de bulundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Özhaseki, “AK Parti Kayseri İlçe Başkanlarımızı, Yerel Yönetimler Başkanlığımız’da ağırladık. Ülkemizin ve şehrimizin gündemi üzerine istişarelerde bulunduk. Teşkilatlarımızın heyecanı bize umut veriyor, var olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Peki, Ankara’da neler konuşuldu? İlçe Başkanları yerel seçimlere yönelik aday belirleme konusunda neler söyledi? Özhaseki, adaylık süreci konusunda hangi ipuçlarını verdi. Görüşmeye katılan isimler arasında yer alan AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, genel bir değerlendirme ve fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Yerel seçimlere ve aday belirleme sürecine yönelik görüşmelerin de yapıldığını dile getiren Kılıç, teşkilatlara yönelik bir temayül yoklamasının gündemde olduğunu dile getirdi.

 

“KASIM AYINDA SÜRECİN BAŞLAMASI BEKLENİYOR”

Kılıç, “Ankara’da AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Numan Kurtulmuş’un yanı sıra hemşerimiz Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki ile de görüşmeler yaptık. Özhaseki Başkanımız sağ olsun bizi ağırladılar ve diğer ilçe başkanı arkadaşlarımızla birlikte kendisiyle de 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerle ilgili fikirlerimizi söyledik. Bu konuda teşkilatlara ve STK’lara yönelik temayül yoklamasının olacağı ifade edildi. Kasım ayında da başvuruların alınacağı ve sürecin başlayacağı konuşuluyor” dedi.

“TEŞKİLATLARA YÖNELİK BİR TEMAYÜL OLACAK”

Genel merkezde mevcut Başkanların karnesinin tutulduğunu kaydeden Kılıç,

“Başkanlarımızın verdiği vaatleri, yerine getirdikleri, getiremedikleri, nedenler, sebepler,  yaptıkları çalışmalara yönelik bir karneleri zaten genel merkezde var. Bu karne orada tutuluyor. Bunun yanında vatandaşa yönelik anketler ve ardından parti teşkilatlarının ve STK’ların görüşleri geliyor. Burada temayülün nasıl olacağı? konusu ileriki aşamada belli olacak. Yani sandık mı kurulacak, yoksa teşkilatlara başka şekilde mi sorulacak? Bu işleyiş ve yöntem daha sonra netleşecek. Sonuç olarak parti teşkilatlarının görüşünün de önemli olduğu bizlere ifade edildi.” şeklinde konuştu.

“ÖZHASEKİ BAŞKANIMIZ ANKARA’DA GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYOR”

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin, Ankara’da gece-gündüz demeden çalıştığını ve geç saatlere kadar mesai yaptığını dile getiren Kılıç, Özhaseki’nin “Kayseri’ye özel çalışma yapıp, yapmadığı?” yönündeki soruya da,  “Özhaseki Başkanımız, çok yoğun şekilde çalışıyor. 81 ile yönelik yoğun çalışıyor. Bu yoğunluk içinde Kayseri’ye fazla karışmayacağını söyledi. Biz zaten genel konular üzerine görüşme yaptık. Öyle adayları ya da başkanlarımızı masaya yatırma gibi bir durum asla söz konusu olmadı. Yani yükü ağır, işi de çok zor. Genel merkezde çok yoğun trafik var. Henüz teşkilatlara yönelik aday adayı başvuru alma süreci başlamadığı için genel merkezde trafikte haliyle çok yoğun. Aday adayı olacak isimler orada görüşmelerini yapıyor. Bu yoğunluk içinde de gece geç saatlere kadar çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu. 

Haber: Cafer ZENGİN